KRISTIANSAND: — Sikkerhetsbeltet til en to år gammel jente løsnet. Hun falt av og havnet under karusellen, opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Øystein Vellesen til Fædrelandsvennen.

Det var onsdag ettermiddag at uhellet skjedde på et barnetivoli som er satt opp på Torvet, men heldigvis ble ikke jenta skadet. Torsdag valgte moren å melde fra om forholdet.

— Da moren oppdaget at sikkerhetsbeltet løsnet, prøvde hun å gi beskjed til personen som hadde ansvar for karusellen, men han forstod henne ikke, forteller Vellesen.

Det var først da toåringen falt av at karusellen ble stoppet.

- Melder snakket med en eldre dame som var ansvarlig for tivoliet. Han som kjørte karusellen var spansk og det var derfor det oppstod språkproblemer. Han ble fjernet fra karusellen, opplyser operasjonsleder Øystein Vellesen.

- Jenta reiste seg opp

Ansvarlig leder for barnetivoliet, Eva Wormsen, sier til Fædrelandsvennen at jenta falt av en tivolihest.

— Disse har ikke sikkerhetssele. Jenta reiste seg opp og gikk av hesten mens karusellen gikk rundt. Hun falt deretter ned mellom gjerdet og karusellen, sier Wormsen.

Hun mener at foreldrene må ta noe av ansvaret når de velger å plassere barna på hestene.

— De andre vognene har sikkerhetssele, men de to hestene har ikke, sier tivoli-lederen.

Undersøker sikkerheten

Wormsen forteller at hun ba faren ta kontakt med henne dersom de ønsket å forfølge saken videre.

— Jenta fikk en eske popcorn og var fornøyd da hun reiste sammen med faren, sier hun.

Politiet var torsdag på stedet for å undersøke saken.

— Patruljen noterte ned hva som skal ha skjedd og skrev en rapport, sier operasjonsleder Per Lauvnes i Agder politidistrikt.