KRISTIANSAND: Du bor i New York. Hva gjør du der?

- Først og fremst studerer jeg internasjonale studier på Long Island University. I tillegg har jeg fått muligheten til å jobbe litt som modell, og har blant annet gått på catwalken under New York Fashion Week.

— Tjener du penger på modelloppdragene?

- Nei. Jeg har bare studentvisum, og kan derfor ikke knyttes til et modellbyrå eller tjene penger. Men jeg kan motta gaver fra designerne.

- Hva synes venner og familie om ditt nye liv "over dammen"?

— Foreldrene mine er skeptiske til modelljobbinga. Jeg ble egentlig oppdaget av et tysk modellbyrå da jeg var 15 år og på klassetur i Polen, men da sa mamma nei. Det er jeg forresten glad for, jeg hadde nok ikke hatt ambisjoner om master hvis jeg hadde startet som modell allerede da. Venninnene mine synes det er veldig gøy, og tre av dem bor også i New York.

- Hvordan får du tida til å strekke til, med studier, jobb, venner og et hektisk uteliv?

— Selv om det i perioder er veldig travelt, så er det absolutt verdt det. Det er viktig å understreke at det er mulig å gjøre begge deler, både studere og være modell. Til tross for en tøff og til tider skitten bransje i New York, kan man utrette mye hvis man holder hodet kaldt. Gode kontakter og venner er også viktig. Selv om jeg stadig møter filmstjerner og kjente artister, så er Ban Ki-Moon det største idolet jeg selv har møtt. Det skjedde under en FN-middag for 900 års jubileet til Order of Malta.

- Det rareste du har opplevd som modell?

— Det er så mye, jeg vet ikke hva jeg skal velge! Men det som kanskje overrasket meg mest, var hvor vanlig det er å bruke dop i miljøet. En gang var jeg på en nattklubb og traff en filmstjerne, som jeg ikke vil navngi i avisen. Han spurte om jeg ville være med på toalettet for å sniffe en stripe kokain. Jeg har aldri opplevd noe lignende i Norge, og jeg følte meg veldig naiv som ikke forsto alle de "hemmelige" kodene. Men jeg opplever ikke press, et nei blir alltid respektert.

- Hva vil du gjøre i framtida?

— I studiene fokuserer jeg på Midtøsten, så drømmen er å flytte dit. Akkurat nå leser jeg Koranen, og skriver en artikkel om kvinner og islam. Jeg tror det er viktig å bo i Midtøsten for å forstå det jeg studerer og åpne øynene for virkeligheten.

- Og hva skal du i sommer?

— Jeg skal være hjemme i Kristiansand, og jobbe på Kiwi på Søm. Det er koselig, jeg treffer mange kjente. Ellers skal jeg slappe av, t r ene litt, og delta i Fædrelandsvennens Sommerløp!