KRISTIANSAND: — Vi setter inn ekstra ressurser på Odderøya. Det er nok folk på jobb, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Lørdag måtte politiet nedprioritere narkotikabruk på festivalen på grunn av en hektisk kveld i byen. Eriksen vil ikke fortelle hvor mange politifolk som blir tilstede på Odderøya.

— Våre folk på Odderøya ber om forsterkninger ved behov, sier Eriksen.

- Ryddet fengselet

Han forventer mye folk ute i Kristiansand i finværet i kveld. Fengselet i Kristiansand var helt fullt torsdag morgen, men det skal nå være plass til eventuelle lovbrytere torsdag kveld.

— Vi har ryddet plass i arresten. Folk har blitt dimittert utover dagen. Nå er det plass hvis det skulle bli behov, forteller Eriksen.Samtidig som Morten Abel går på scenen på Odderøya, starter RadioJam Sommer på Torvet midt i Kristiansand.

— På Torvet kommer politiet innom ved behov, sier Eriksen.

Ekstra ambulanse ved behov

Forrige lørdag var det flere voldsepisoder på Odderøya. Da ble det satt inn en ekstra ambulanse i Kristiansand.

— Vi har ikke fått henvendelser fra festivalledelsen, og har ordinær beredskap i kveld. Jeg forventer at festivalledelsen har økt sin beredskap av helsepersonell under kveldens konsert, sier Ole Kristian Skomedal, leder for AMK-sentralen ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

Han utelukker ikke at en ekstra ambulanse må settes inn i kveld også.— Ambulansen stiller selvfølgelig opp hvis det er behov, sier Skomedal.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med festivalsjef Trond Aage Nyhus torsdag kveld. Han ønsker ikke å uttale seg om saken.