MO I RANA: — Det var en veldig bra dag. Jeg kunne faktisk slappe av på de to siste rundene. Det ble en veldig behagelig seier, sier Berthelsen, og fortsetter:

— Det var veldig moro å kjøre alene på den siste sletta.

Han skryter veldig av laget, Team Suzuki, som gjorde hjemmeleksa si i forkant av løpet.

JUBEL: Carl Berthelsen kunne juble for sin andre strake seier i NM. Foto: DMW foto

— Det var veldig vanskelige forhold. Det hadde regnet litt tidligere, så det ble noe vi kaller et opptørkende føre. Men teamet var strålende. Vi gjorde alt rett. Og jeg kom ut av første sving som leder, etter å ha startet som nummer fem, og etter det så jeg aldri konkurrentene igjen, sier Berthelsen.

— Det er fantastisk deilig å kjenne at formen er bra, at teamet er bra. Ja, alt er som det skal, sier kristiansanderen.

Nær sammenlagtledelse

På den andre NM-runden lå han lenge an til å bli nummer tre, men ble tatt igjen rett før mål og måtte ta til takke med fjerdeplass. Med helgens to runder kjørte han seg helt opp i ryggen på konkurrentene i sammendraget. Etter fire av totalt ti NM-runder ligger Berthelsen på 3. plass med sine 79 poeng, to bak duoen som deler sammenlagtledelsen. Neste NM-runde i roadracing blir kjørt i Karlskoga i Sverige 21. juli.

— Jeg har vært altfor nærme en sammenlagtseier tidligere, men så har drømmen gått i knus – bokstavelig talt. Det er kanskje av erfaring jeg tenker neste løp hele tida, i stedet for sammenlagtresultatet. Det hadde vært veldig moro å vinne totalt, men jeg tenker lite på det, sier roadraceren.

At det er så jevnt i toppen, er noe han liker svært godt.

— Det betyr at det er mye gjevere å stå igjen med trofeet på slutten av sesongen. Det er mye gøyere å vinne når det er jevnt.

Skulle jeg stikke av med trofeet, er det mye gøyere å vinne når det er jevnt.

Venndøl i toppskiktet

Det er ikke bare Berthelsen som gjør det bra i NM-sammendraget. Vennesla-gutten Remi Verås Aukland kjørte inn til 5. og 4. plass i Superstock 600-klassen.

— Jeg sa før sesongen at femteplass i sammendraget ville vært over all forventning. Nå ligger han allerede bedre an, sier mentoren, som skryter uhemmet av den 16-åringe venndølen.

— Han er så taktisk flink. Det er så gøy å se ham kjøre. I tillegg er rundetidene hans bare et sekund høyere enn den beste i klassen, sier Berthelsen.