KRISTIANSAND: — Vi håper at noen andre kunder i butikken har sett noe av dette, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Mandag ettermiddag klokka kvart over tre oppdaget kvinnen at hun var blitt frastjålet 10.000 kroner, som hun tidligere hadde tatt ut av banken. Et bankkort skal også ha blitt tatt.

- Ble forstyrret

Etter banken hadde kvinnen vært innom Joker-butikken i Skippergata for å handle. Til politiet har 94-åringen forklart at hun i butikken ble forstyrret av to småjenter.

— Hun klaget på disse to jentene til betjeningen fordi hun lurte på om de hørte til i butikken. Når hun så gikk ut av butikken og åpnet veska, oppdaget hun at pengene pluss bankkortet var borte, sier Eriksen til Fædrelandsvennen.

— Hun tror at disse to jentene bevisst avledet oppmerksomheten hennes, mens noen andre stjal fra vesken hennes. Hun tror at de har sett at hun tok ut pengene i banken, sier han.

- Snakket fremmed språk

Beskrivelsen 94-åringen har gitt av jentene er at de er i alderen åtte til ti år, og lyse i håret og i huden. De skal ha vært utlendinger og snakket et fremmed språk.

— Vi har opplysninger om at ansatte i butikken har sett en voksen person i tilknytning til disse jentene, sier Eriksen.

Politiet ønsker nå tips i saken, og ber også andre som kan ha vært utsatt for det samme om å ta kontakt.

Tirsdag ettermiddag har 94-åringen forklart seg for politiet. Butikkansatte vil også bli avhørt og det vil bli sikret eventuell overvåkningsvideo.