LYNGDAL/KRISTIANSAND : — Egentlig så liker vi dårlig vær, det er ikke tvil om annet. Fridager med utrygt vær og regn påvirker besøkstallene våre. Flere søker innendørsaktiviteter når det regner, rett og slett, sier Atle Homme, daglig leder i Sørlandsbadet i Lyngdal.

Han er kanskje blant de få som fryder seg når han får høre langtidsvarselet. For været fremover er ikke av sorten som får folk flest til å juble.

— Jeg har ikke strålende nyheter til dere. Vi har lavtrykksaktivitet med nedbør. Det vil komme regn hver dag fremover, slik det ser ut, sier Ingrid Bentsen, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Lysere søndag

Best vær får vi trolig søndag.

— Det blir mindre regn søndag enn lørdag, og mindre øst i Aust-Agder enn i resten av Agderfylkene, sier hun.

SLIK: Dette må vi bare venne oss til den neste uka. Foto: Scanpix

— Betyr det at det blir fint øst i Aust-Agder?- Nei, det blir ikke fint. Men lite nedbør og kanskje perioder med sol. Det blir litt lettere søndag kveld i hele landsdelen, men det kommer en del skyer, sier hun.

Det eneste positive hun har å melde, er at temperaturene vil være høye fra midten av neste uke. Men de blir altså høye helt uten hjelp av sola.

— 15 grader på 17. mai er realistisk. Men det er en uke fram og vanskelig å si sikkert. Også da ser det ut til å bli perioder med nedbør, sier hun.

Godt besøk i langhelger

I Lyngdal har allerede besøket begynt å ta seg opp fredag formiddag. Kristi himmelfartsdag var det svært mange innom badelandet.

— Vi kan godt si at vi skulle hatt regn hele juli. Men når det er dårlig vær over lengre tid om sommeren, reiser feriefolk heller hjem. Når vi har langhelger med stygt vær, slik som nå i mai, blir folk på hyttene sine og kommer gjerne til oss, forteller Homme.

Så langt i år ligger Sørlandsbadet litt over fjoråret når det kommer til antall besøkende. Påsken ga dagsrekord med 1500 badegjester. I langhelger er det både rogalendinger og sørlendinger som tar turen innom.

— Når folk har fridager, har de ikke noe mot å kjøre. Folk fra hele Sørlandet bruker oss, de kjører gjerne en til to timer for å komme til oss, sier han.

Åtte ganger mer i regn

Også Unni Mesel, daglig leder ved Aquarama, melder om bedre besøk når det regner.

— Vi har jo stort sett hatt fint vær siden Aquarama åpnet, men ser likevel helt klart svingninger i besøket i takt med været. Regn gir helt klart bedre besøk enn sol, sier Mesel.

Hun forteller at kolleger i badelandsbransjen forteller om veldig stor forskjell mellom sol og regn.

— I de mest ekstreme tilfellene rapporteres det om hele åtte ganger bedre besøk i regn enn strålende sol, forteller Mesel.