KRISTIANSAND: Det var i begynnelsen av mars i fjor at politiet gjennomførte ransakning i mannens bolig. I huset hadde 25-åringen avsatt et rom til hasjdyrking. Det ble blant annet funnet en vekstlampe, led-lampe og en transformator koblet til støpsel med tidsur.

Mannen satt to dager i varetekt. I retten ga han en uforbeholden tilståelse.

Påtalemyndigheten ba retten dømme mannen til en fengselsstraff på 60 dager hvorav 40 dager ble gjort betinget. Retten mente dette var noe for strengt, og økte den betingede delen til 45 dager.

I retten hevdet 25-åringen at plantene kun hadde et potensial til å frembringe 10-15 gram røykbart materiale. Retten festet ikke lit til denne forklaringen.

— I skjerpende retning viser retten til at to cannabisplanter normalt vil ha potensial til å frembringe mellom 160 - 240 gram røykbart materiale, noe som objektivt sett representere en spredningsfare, skriver retten.

Mannen måtte også svare for kjøp og oppbevaring av noen titalls gram marihuana.

I formildende retning vektla retten at saken har hatt lang liggetid hos politiet, omkring ett år. I tillegg har mannen vist en positiv utvikling ved at han har holdt seg unna rus og nylig fått fast arbeid.

I retten fortalte mannen at han lider at posttraumatisk stressyndrom etter å ha blitt utsatt for grove kriminelle handlinger. Dette ble også vektlagt i formildende retning.