KRISTIANSAND: — Det er klart at det er litt kjipt å tape når det kun skiller ett poeng til vinneren. Hadde det vært et spørsmål til så kunne vi kanskje klart det. Men samtidig er vi veldig fornøyd med å ha kommet så langt, sier Ragnhild Misje fra Fiskå skole til Fædrelandsvennen.

Sammen med klassevennene Svein Åmdal og Ove Kristian Jørgensen deltok hun lørdag kveld i finalen på Klassequizen på NRK1. Laget gikk til topp i Vest-Agder og ble dermed sendt til hovedstaden for å forsvare fylket. Laget endte helt i superfinalen sammen med to lag fra henholdsvis Vestfold og Sør-Trøndelag.

— Vi hadde sett for oss at nivået var veldig høyt, og var forberedt på å komme på 10-15 plass i konkurransen. I stedet gikk det veldig bra, sier Misje.

Opel og matte

I finalen endte Fiskå-laget opp med 19 av 24 mulige poeng. Vinnerlaget klarte 20 poeng. Blant spørsmålene som Fiskå-elevene ikke klarte, er det to Misje mener de burde ha klart.

— Vi er alle rimelig gode i matematikk, så vi burde klart regnespørsmålet. Dessuten svarte vi feil på et spørsmål om bilmerket Opel. I familien har vi Opel, så det burde jeg svart korrekt på, sier Misje.

— Hvordan har dere klart å nå så langt?

— Det skyldes nok tilfeldigheter. Men i tillegg er vi alle tre kunnskapsrike og kan mye forskjellig. Dessuten kjenner vi hverandre godt og evner dermed å resonere oss fram til riktig svar, sier Misje.

Hest og bil

— Hva er dine sterke og svake felt innen allmennkunnskap?

— Jeg er dårlig på hester og biler. Og så er jeg ikke spesielt sterk når det kommer til naturfag, det interesserer meg ikke. Derimot leser jeg mange bøker, så jeg er rimelig god på litteratur. I tillegg har jeg interesse for politikk og historie, sier Misje.

Under årets Klassequiz deltok 314 lag fra hele landet. Fylkesvinnerne fikk med seg 5000 kroner hjem til klassen.

Konkurransen ble første gang arrangert av NRK Sørlandet i 2010/2011. Da var 25 skoler påmeldt. Siden den tid har konkurransen økt i omfang og omfatter nå hele landet.