GRIMSTAD: Nå er 24-åringen dømt til åtte måneders fengsel for knivstikking, trusler, narkobruk og våpenbesittelse.

Truet med å knivstikke

Natt til lørdag 23. juli kom 24-åringen i klammeri med flere gjester på Skyline bar & disco i Grimstad.

Han truet to kvinnelige gjester, og sa til dem at han skulle knivstikke dem hvis de ikke ville spandere en drink på ham.

24-åringen fortsatte med truslene, og sa at dersom kvinnene oppførte seg frekt, skulle han knivstikke "alle i baren".

Stukket i halsen

Da den 23 år gamle kameraten til de to kvinnene forsøkte å snakke 24-åringen til rette, ble han resolutt knivstukket i halsen og bak øret.

Vitner så 23-åringen falle til gulvet og blø fra halsen og øret.

24-åringen gikk deretter i baren og kjøpte en drink.

Stikkvåpenet var en smal stilettkniv skjult i en penn.

Pennekniven skal 24-åringen ha importert ulovlig over internett. Bladet er 7-8 centimeter langt, med en bredde på to centimeter innerst, og en egg som smalner i en skarp spiss.

Hogg dørvakt i armen

På vei ut av utestedet, ble 24-åringen konfrontert av dørvakten, da han forsøkte å ta med seg drinken ut av skjenkeområdet med 20-årsgrense over i avdelingen med 18-årsgrense.

Dørvakten (23) ble angrepet av 24-åringen, som hoppet opp mot ham med en hånd hevet, og først etter knuffingen, ble han oppmerksom på at han blødde fra armen.

24-åringen hadde rukket å stikke dørvakten to ganger på innsiden av overarmen og én gang i brystet.

Da dørvakten forsøkte å stanse 24-åringen, kom kamerat hans til unnsetning, og de to stakk fra stedet, og forsøkte å kaste stilettkniven ned i en avløpskum.

Begge de to skadede 23-åringene ble behandlet for stikkskadene på sykehus.

Rus-cocktail

24-åringen hadde begynt kvelden på vorspiel i skogen, av domfelte betegnet som en "skogsrave", med å ruse seg på en cocktail av metamfetamin, hasj, tabletter inneholdende Klonazepam, samt alkohol.

Han har forklart i retten at han husker lite fra dette vorspielet, og at han angrer handlingene sine.

24-åringen er bosatt i Oslo, og ikke tidligere domfelt, men tidligere bøtelangt for besittelse av kniv og brudd på narkotikaloven.

Etter å ha blitt kjent skyldig i forholdene nevnt over, er han av Aust-Agder tingrett dømt til fengsel i åtte måneder, samt til å betale saksomkostninger pålydende 3000 kroner.