Tidligere fylkesordfører i Vest-Agder Thor Westermoen, fylkesordfører i vest-Agder Terje Damman, regiondirektør i KS Agder Jan Inge Tungesvik og fylkesordfører i Aust Agder Bjørgulv Sverdrup Lund.
God stemning på dekk. Foto: Jon Anders Skau

ARENDAL: — Det var på tide å komme tilbake, sier en tydelig fornøyd Trond Giske til Fædrelandsvennen.

Det er 29 år siden sist statsråden sist var i arendalskjærgården, og han er full av lovord om både skjærgården og Arendalsuka.

— Jeg synes det er en kjempedé. De har klart å få et veldig godt program, så potensialet er veldig stort, forteller Giske.

— Hvilken betydning vil dette ha for Sørlandet?

— Alle rikspolitikere vil få et forhold til Sørlandet. Hvis det blir en årlig begivenhet vil de komme tilbake gang etter gang. Det gir Sørlandet en god mulighet til å markedsføre seg, avslutter statsråden.

Suksessrikt

Også Arendalsordføreren er veldig godt fornøyd.

— Det har vært suksessrikt så lang. Jeg har fått med meg de fleste arrangementene, og rammen er veldig bra. Til og med været er på vår side, sier ordføreren som stråler om kapp med sola der han står på dekk.

Begge fylkesordførerne var også veldig begeistret over starten av Arendalsuka.

Flott ramme

— Dette er pangstart for Arendalsuka. Det beste er at det lover så utrolig bra hva man kan få til i valgkampen neste år, forteller Fylkesordfører i Aust-Agder Bjørgulf Sverdrup Lund.

Han får støtte av sin kollega i vest.

— Det er en veldig flott ramme. Godt å få vist Sørlandet frem, og med dette været i tillegg er det fantastisk, sier Terje Damman.