GRIMSTAD: — Vi har hatt hytte på Støle i Grimstad i 15 år og er blitt tidligpensjonister. Derfor tilbringer vi mye tid i Grimstad og betaler dessuten eiendomsskatt til kommunen. Likevel blir vi forskjellsbehandlet når det gjelder tildeling av båtplasser, selv om jeg har stått på venteliste i mange år og betalt gebyret for det, sier hytteeieren til Grimstad Adressetidende.

Mannen, som til daglig bor i Stavanger, er frustrert fordi han blir skjøvet nedover hver gang det kommer nye båtplassøkere til med bostedsadresse i Grimstad. Til avisen sier han at dette er både frustrerende, diskriminerende og at han trolig vil dø før han havner fremst i køen.

Hjemmehørende fortrinnsrett

Fagansvarlig havn Inger Aaseby Skorstad svarer at det må bero på en misforståelse dersom hytteeieren har hatt inntrykk av at han ville bli overført til «bylisten», når bostedsadressen er utenfor kommunen.

– Våre reglement for småbåthavnene har i alle år hatt det vilkåret at hjemmehørende i Grimstad har fortrinnsrett til å leie kommunal båtplass. Retningslinjene for å håndtere ventelisten, sist revidert og vedtatt i formannskapet i 2011, beskriver dette klart, og det er et prinsipp vi ikke kan fravike, skriver hun til Grimstad Adressetidende.