ULLEVÅL SYKEHUS/OSLO: — Dette har vært et sjokk for oss, sier Tatiana Sota (29) til Fædrelandsvennen.

Den portugisiske kvinnen er kjæreste og samboer med 27 år gamle Christian Eriksson som ble funnet bevisstløs i krysset Festningsgata/Skippergata natt til søndag. Fortsatt er det uklart hva som har forårsaket 27-åringens omfattende hodeskader.

GIKK MED HATT: Svenske Christian Eriksson (27) hadde på seg denne hatten da han var på byen natt til søndag. Han hadde også på seg grå singlet, sort hettejakke og svart og hvitt skjerf. Foto: Privat

— Tirsdag våknet han fra koma og nå kan han også puste på egenhånd uten respirator. Han kan ikke gjøre rede for hva som har skjedd og har fortsatt alvorlige skader. Nå trenger vi hjelp av folk som kan ha sett hva som skjedde med ham, sier Sota.

Kjæresten i koma

Christian Eriksson ble flydd til Ullevål sykehus for behandling etter hendelsen i Kvadraturen. Sota var på ferie i Portugal da hun fikk de dårlige nyhetene og satte seg på første fly til Norge.Fra Sverige har foreldre og flere kamerater kjørt for å være sammen med Eriksson på sykehuset.

— Han har brudd på ene siden av hodet og blødninger på den andre siden. Politiet sier at han kan ha vært uheldig og falt eller at han kan ha blitt utsatt for vold, sier Sota.

Hun beskriver Eriksson som en rolig og spirituell person som er høyt elsket av mange.

— Han har aldri vært i slåsskamp og jeg frykter at han har blitt utsatt for vold. Alkoholkulturen i Kristiansand er totalt forskjellig fra hva jeg er vant med fra Portugal. Det virker galskap å være ute på nattestid i helgene, sier 29-åringen.

- I godt humør

Hun har selv jobbet på flere serveringssteder i byen, blant annet på Kick i Dronningens gate.

TAKKER FOR STØTTEN: - Politiet gjør en veldig god jobb. De ansatte på Ullevål er også helt fantastiske. Jeg vet at Christian er i de beste hender. Tusen takk for alle som hjelper med støtte og tips i saken, sier Tatiana Sota. Foto: Siv Dolmen

— Jeg kjenner mange i utelivsbransjen og har brukt mye tid på å forhøre meg om hva som skjedde denne natten. Jeg vet at han spiste middag og drakk alkohol sammen med venner på Grim før han gikk på byen. Han har vært på Frk. Larsen og på Kick, og jeg har snakket med folk som har sett ham og snakket med ham begge steder, sier hun.- Han skal ha vært i godt humør da han var ute.

Siste observasjon av 27-åringen er da han forlot Kick. Det er uvisst hvor han gikk videre og hva som skjedde før han klokka 03.11 ble funnet bevisstløs i gaten.

Kan ha kjøpt nattmat

— Han kan ha gått til noen utesteder i nærheten for å se etter kjente, eller gått og kjøpt seg mat. Vanligvis spiser han før han går hjem fra byen. Hvis det er noen dørvakter, noen som jobber på et serveringssted eller andre som har sett ham, vær så snill og meld dere. Det virker umulig at ingen har sett ham i løpet av 40 minutter.

Sota forteller at Eriksson vanligvis kjøper mat på Happy Time i Dronningens gate, eller bakt potet på Torvet.— Det er veldig mange mennesker ute på denne tiden. Jeg er redd noen vet noe, men ikke sier det. Hvis noen er redde for å snakke med politiet kan de komme med tips anonymt, sier hun.

Sota skulle egentlig reise tilbake til Kristiansand 15. oktober, på Christians 28-årsdag. Nå velger hun å forlate Sørlandet for godt.

— Vi skulle egentlig flytte til Portugal i desember, men jeg velger nå å pakke ut av leiligheten og flytte tingene våre til Sverige i første omgang. Jeg vil ikke bo i Kristiansand lengre. Christian vil også bli overflyttet til sykehus i Sverige i stedet for Kristiansand når han forhåpentligvis blir bedre.

- Vil snakke med ham så snart han er klar

Politiet vet fortsatt ikke hva Christian Eriksson ble utsatt for natt til søndag.

— Vi har ikke fått flere tips og har ikke kommet noe lengre i denne saken, sier Petter Sandell, fungerende leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, til Fædrelandsvennen.

Han forteller at politiet er i jevnlig kontakt med 27 år gamle Christian Erikssons leger ved Ullevål sykehus.

— Vi vil be om bistand fra politiet i Oslo når pasienten er klar til å snakke med oss. Det ser ut som at det går bedre med ham og vi håper å få snakket med ham i morgen, sier Sandell.

Politiet har tidligere kartlagt at mannen spaserte inn Markens gate etter å ha forlatt utestedet Kick i Dronningens gate klokka 02.30 natt til søndag.

Eriksson snakker svensk og er mellom 182 og 185 centimeter høy, har kraftig kroppsbygning, skulderlangt, litt bølgete mørkt, blondt hår, muligens i en hestehale. Han var kortbarbert. Eriksson har bodd i Kristiansand til og fra i en periode på flere år.

Politiet har ikke gjort noen kriminaltekniske funn i området der han ble funnet som kan gi noen svar på hva som har skjedd. Tips kan gis politiet på telefon 02800.