KRISTIANSAND: Det var 5. mars i år tollere på Gardermoen plukket ut forsendelsen av nesten 100 gram testosteronpronpionat som var sendt fra Kina til 22-åringens adresse i Kristiansand. Stoffet som ble forsøkt innført, står på dopinglisten i Norge.

22-åringen møtte i Kristiansand tingrett tidligere denne uka. Han har tilstått forsøket på dopingsmugling både til politiet og i retten.

Så sent som 29. august i får ble 22-åringen dømt til betinget fengsel i 14 dager med en prøvetid på to år etter den militære straffelov. Denne straffen er slått sammen med dopingsmuglingen, slik at domfelte fikk betinget fengsel i 30 dager med to års prøvetid. I tillegg må domfelte, som oppgir å være student, uten inntekt og lever på studielån, betale 8000 kroner i bot.

Retten har lagt vekt på at det må reageres merkbart ved innførsel av dopingmidler fordi det er en spredningsfare. Stoffet var ment til eget bruk over en periode på fire måneder. I retten opplyste 22-åringen at han har sluttet med bruk av dopingmidler.

Testosteronpronpionat er ifølge norske nettsider et dopingpreparat som ikke er blant de mest "populære".