TRONDHEIM: Ytterdahl overtar roret etter Elin RognesSolbu som har vært konstituert i stillingen i de to siste årene.Vedtaket i bystyret var enstemmig.

Ytterdahl og Solbu var de enestesøkerne til stillingen som rådmann i landets største kommune somfortsatt holder seg med en administrativ toppleder.

Anbefalt

Ytterdahl ble anbefalt av hodejegerfirmaet Horton InternationalNorge som fikk i oppdrag å lete etter habile kandidater. Deretterhar kommunens administrasjonsutvalg og formannskap behandlet saken,og en enstemmig innstilling til fordel for Ytterdahl forelå forbystyret torsdag kveld.

Bred erfaring

Ytterdahl har bred erfaring franæringslivet i tillegg til sin bakgrunn som ordfører i fire år. Veddirektevalg ble han ordfører i Farsund i 2007 med 66,1 prosent avstemmene.

Han styrte en av landets blåeste kommune ved hjelp av enstorkoalisjon bestående av Ap, KrF, SV og Sp. Da perioden nærmetseg slutten, ga han nominasjonskomiteen beskjed om at han ikkeønsket å stille til gjenvalg. Han fikk 19.-plassen på Ap-listen,men den populære politikeren ble kumulert helt opp på tredjeplassog fikk på nytt en sentral politisk posisjon i Farsund kommunestyresom en av fire Ap-representanter.

Direktør

Men Ytterdahl ønsket segtilbake til næringslivet, og i november i fjor tiltrådte han somdirektør ved Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand.Få uker senere ble stillingen som rådmann i Trondheim utlyst, enstilling Ytterdahl altså fant det riktig å søke på. Ytterdahl harhatt flere lederstillinger i norsk næringsliv og kom fra stillingensom direktør på Norzink, senere Boliden, i Odda da han ble ordføreri Farsund i 2007. Ytterdahl kom til Odda i 2000. ## Utdannet ved NTH

Tidlig på 1990-tallet var Ytterdahl personaldirektør i Statoil. I1993 ble han utnevnt til direktør for Statoils virksomhet påTjeldbergodden i Aure kommune. Han har også vært innomHandelshøyskolen BI i Sandvika som direktør forhøyeregradsstudiene, vært direktør ved Elkem Sauda og forsker iNorsk Hydro.

Ytterdahl er utdannet sivilingeniør fra NTH medtilleggsutdanning i pedagogikk og lederutvikling.