ARENDAL: I Nasjonal transportplan ligger strekningen inne med 4,4 milliarder kroner. I overkant av en milliard er bompenger.

Utbyggingen finansieres med penger fra bommene på begge sider av Lillesand. Det er ikke snakk om ny bompengeordning ved Arendal.

— Vi skal i gang med Tvedestrand – Arendal senest i 2016 og jeg håper på ferdigstilling i 2019, sa Freddy de Ruiter (Ap) da de rødgrønne presenterte Nasjonal transportplan i Arendal fredag formiddag.

Regjeringen bevilger kun 150 millioner de første fire årene. Men bompenger som allerede er samlet inn, kan også brukes.

— Dermed kan vi komme raskt i gang, det er det viktigste for meg, sa Kåre Gunnar Fløystad (Sp).

Utbyggingen av E 18 kommer dermed i gang raskere enn E 39. På E 39 ligger så å si alle strekninger mellom Kristiansand - Vigeland inne etter 2017. De rødgrønne politikerne lokalt er likevel storfornøyde. De mener det er naturlig at E 39 kommer senere siden det trengs mer planlegging her.

— Det er mye større prosjekter og har fått alt det vi har bedt om. Her er det snakk om å komme i gang med gode løsninger, sa Kari Henriksen (Ap)

— Dette er et historisk løft for Vest-Agder. Dette er ikke bare et Aust-Agder eller Vest-Agder-prosjekt. Dette er et nasjonalt prosjekt, sa hun.