Geolog Morten Christiansen i Statens vegvesen. Foto: Arkivfoto

SIRDAL: — Veien blir ikke åpnet i dag. Det er fortsatt store steinblokker som kan være ustabile i rasområdet, sier geolog Morten Christiansen i Statens vegvesen region Sør.

Sammen med kollega Jone Strømsvåg er hele området saumfart fra veien og fra luften med helikopter.

Ustabilt

— Vi er såpass ukomfortabel med det vi har sett, at vi ikke vil tilråde at det sendes mannskaper og maskiner inn i området nå, sier Christiansen.

— Det er blokker som ser ustabile ut, som henger igjen i raspartiet i det vi kaller løsneområdet.

— Slik vi vurdere det, er dette så truende at vi vil ha noen til å se nærmere på det, sier han.

Sender opp klatrere

— Fredag formiddag kommer vi til å sende opp et klatrelag fra selskapet Fjellrenovering AS fra Kristiansand, som skal se nærmere på steinblokkene. Da kan det bli aktuelt å rense det som henger igjen i området. De vil også kunne hjelpe oss med å vurder stabiliteten på steinblokkene, sier Christiansen.Geologen sier det kan ta tid før veien åpnes for trafikk igjen.

— Vi må ta dette steg for steg. Først må vi få mer informasjon fra klatrerne før vi kan trekke nye konklusjoner. Så får vi diskutere stabiliteten i området med dem, og hvor mye arbeid som kan gjøres fra tau. Så må vi ta det derfra. Hvis det ser greit ut, kan vi tidligst begynne ryddearbeidet fredag, sier Christiansen.