LYNGDAL: — Vi pågrep i forrige uke en utenlandsk kar som ble siktet og varetektsfengslet etter et boliginnbrudd i Lyngdal. Han har ikke noen forklaring på hva slags ærend han har i Norge og har heller ingen bolig her. Vi antar at han kan være en av dem som kjører rundt i Norge og begår villainnbrudd, sier Jan Terje Aas, fungerende lensmann i Lyngdal.

Den 26 år gamle albaneren knuste ei rute på et hus i Lyngdal 10. september. Da gikk alarmen i boligen, og 26-åringen satte seg i bilen sin og kjørte bort. Det hele ble observert av en nabo, som fulgte etter mannen da han stakk til bilen, registrerte deler av nummeret på bilen og ringte politiet.

— Nummeret, sammen med beskrivelsen av bilen, gjorde at vi kunne pågripe mannen i bilen litt etter. Vi har ikke andre konkrete forhold mannen kan knyttes til, men vi undersøker dette nå, forteller Aas.

Mannen er varetektsfengslet i to uker og siktet for ett innbrudd. Det har vært flere villainnbrudd i Lyngdal i vår og i sommer, men mannen kan foreløpig ikke knyttes til disse. Det ble ikke funnet noe gods i bilen mannen kjørte. Bilen var en svenskregistrert Saab.

— Mannen ble observert alene og pågrepet alene. Men vi utelukker ikke at det kan ha vært flere involverte, sier Aas.