I går ettermiddag var det tyver på ferde hos Gullsmed Unni Storm-Johannsen i Grimstad. En av hennes ansatte var alene i butikken da et par i 30-årene kom inn.

Snakket dårlig engelsk

— Det så ut som om de var sigøynere eller tyrkere. De kommuniserte på veldig dårlig engelsk, og snakket mye til hverandre på sitt eget språk, forteller gullsmed og innehaver Unni Storm-Johannsen når Fædrelandsvennen ringer fredag morgen.

Ifølge operasjonsleder i Agder politidistrikt, Per Lauvnes, fikk politiet melding om tyveriet onsdag kveld klokken 23.15. – Tyveriet skal ha skjedd i 15-16-tiden tidligere på dagen. Vi har fått opplyst at det skal være et par som kom inn i butikken som har stjålet varer, forteller Lauvnes til Agderposten.

Avledningsmanøver

Paret oppholdt seg i butikken omtrent en halvtime, og sørget for at den kvinnelige ansatte var i full sving hele tiden.

— Det må ha vært en avledningsmanøver. De var veldig pågående, og skulle se på ringer, øredobber og bunadssølv. Da de endelig bestemte seg for et par gulløredobber og en bunadssølje måtte betjeningen løpe rundt i butikken for å finne en annen eske å pakke varene inn i, forteller Unni Storm-Johannsen.

Da paret skulle betale ville de betale kontant med euro.

— De fikk beskjed om at de ikke kunne det, og ville da går for å veksle. De kom aldri tilbake, forteller Unni Storm-Johannsen.

- Visste hva de skulle ta

Mens mannen oppholdt betjeningen skal kvinnen ha forsynt seg fra monteren.

— De visste hva de skulle ta. Det er de dyreste gull- og diamantringene de tok, og de har plukket dem spredt slik at det tok en stund før vi oppdaget at det manglet noe. Varene har en verdi av 45.000 til 50.000 kroner i utsalgspris, forteller Unni Storm-Johannsen som fredag morgen leverte signalement på tyvene til politiet i Grimstad.

Unni Storm-Johannsen er heldigvis forsikret. Hun synes at det er veldig irriterende at noen vil finne på å stjele på denne måten.

— Det er veldig kjedelig. Det gir en tankevekker for hvordan vi organiserer butikken. Vi er ofte alene på jobb, og jeg tror vi må plassere varene slik at vi har oversikt over dem til en hver tid, sier hun.

Nå vil Unni Storm-Johannsen installere overvåkningskameraer i tilfelle noe slikt skjer igjen.