AGDER: — Selvsagt er 146 kilometer i timen i 100-sonen på Omresletta altfor fort. Men i sum har påsketrafikken gått greit og nokså rolig, sier distriktssjef i UP, Øystein Krogstad.

Viktigst

— Det viktigste er at store ulykker er unngått, og at trafikken har flytt stort sett greit, sier han.

— Men jeg slutter likevel aldri å forundre meg over hvor mange som kjører for fort. På riksvei 9 vet alle at UP har kontroll. Likevel durer de inn i femti-sonen på Skomedal altfor fort. Merkelig, sier Krogstad.

Ikke påskerally

— Jeg er skuffet over at så mange kjører for fort, men glad for at vi ikke har opplevd noe påskerally på riksvei ni. Farten er lavere enn for noen år siden. Da kjørte enkelte helt vilt, sier han.

Så til tallenes klare tale: UP hadde 15 mann på jobb første påskedag.

På riksvei ni ved Skomedal resulterte det i 29 forenklede forelegg og ett inndratt sertifikat. Krogstad har ikke oversikt over hvor fort vedkommende kjørte, som nå må spasere.

På E 18 fikk 26 sjåfører forenklet forelegg, mens altså en mistet lappen for å ha blitt målt til 146 kilometer i timen i en snittmåling. Det var UPs motorsykkelpatrulje som tok denne bilisten. I tilegg fikk fire bilister gebyr for manglende beltebruk.

På E 39 ved Håland i Lyngdal ble 30 bilister tatt. 27 fikk forenklet forelegg for å ha kjørt for fort, to fikk gebyr for belte som manglet og en bilist mistet sertifikatet - farten ukjent.

— Det har vært mye trafikk. Flere har fått forelegg for uvettige forbikjøringer. Det er bare tull å kjøre forbi når trafikken går i kø, sier Krogstad.