SONGDALEN: Det var Søgne og Songdalen Budstikke som fikk tips fra en turgåer om grevlingen som var hengt ved gjenvinningsanlegget på Stokkeland.

Dyreskrotten har begynt å råtne og lukten skal ifølge avisens tipser være svært ubehagelig.

Her er grevlingen hengt etter et tau på Stokkeland i Songdalen. Foto: Klara Turid Fidje Frettun, Budstikka

Ukjent

Politiet i Agder hadde i går ikke mottatt noen melding om saken.

I Songdalen kommune er saken ukjent.— Dette er første gang jeg hører om slik behandling av grevling, sier teknisk sjef Knut Svendsen, som er øverste administrative leder for Viltnemnda i kommunen.

— Jeg har heller ikke hørt at det skulle være spesielle problemer knyttet til grevling i år, da hadde det blitt rapportert internt, sier Svendsen.

Det har ikke lyktes Fædrelandsvennen å få kontakt med Rune Haaversen-Westhassel som leder Viltnemnda i Songdalen.

Fanges i feller

I forrige uke reagerte zoologen Beate Strøm Johansen på at husstander i Kristiansand skulle ha fått utdelt grevlingfeller samtidig som grevlingene har små unger i hiet.

Zoologen påpekte at ville pattedyr og fugler i Norge er fredet i den perioden de får unger, fra vintertid fram til august.

— Jeg har aldri hørt om lignende behandling av grevling, sier hun til Fædrelandsvennen tirsdag kveld.

Skadedyr

Viltnemda i Kristiansand avviste i forrige uke at de leier ut feller for grevling.

— Vi får en del meldinger fra folk som vil bli kvitt en brysom grevling i hagen. Da sier vi enten at de må avlive den selv, eller få hjelp til å sette en felle av et skadedyrfirma. Men kommunen leier ikke ut slike feller, sa Trond Johanson, sekretær for viltforvaltningen i Kristiansand.- Dersom grevlingen gjør vesentlig økonomisk skade på eiendommen så kan den felles. Så er det en vurdering av om en oppgravd hage er en slik skade eller ikke, sier han.

Han presiserte imidlertid at grevling ikke bør felles nå.

— De bør ikke felles nå som de har unger. Det bør kun skje om høsten, og det er da grevlingen i større grad kommer inn i hagen til folk, sa han til Fædrelandsvennen.