GRIMSTAD: Det var like før jul i fjor at den unge, kvinnelige beboeren ved en barne— og ungdomsinstitusjon i Grimstad truet til seg et glass med det beroligende medikamentet Vival. 18-åringen oppsøkte den kvinnelige nattevakten som var alene på jobb, og ba om noe å sove på. I samråd med legevakten over telefon, låste nattevakten opp medisinskapet for og ga henne halv Vival. Dette var ikke 18-åringen fornøyd med, og angrep hun nattevakten ved å slå henne i tinningen, skubbe henne og prøve å rive til seg medisinglasset. 18-åringen fikk tak i en stor kokkekniv, som hun truet med. Nattevakten ble tvunget til å gi ifra seg medisinglasset og trekke seg unna.

Kniv mot egen strupe

18-åringen satte seg ned med kniven ved siden av seg, og proppet i seg store mengder Vival. Nattevakten fikk etter vært lov til å ringe legevakten, og klarte da å formidle at det forelå en trusselsituasjon som krevde bistand fra politi. Da nattevakten prøvde å gå, holdt 18-åringen opp kniven mot sin egen strupe.

Da politi og ambulanse kom hadde gisselsituasjonen vart i halvannen time.

Frikjent for ran

18-åringen som tidligere er dømt for vold mot offentlig tjenestemann, ble frikjent for ran siden medisinene var skrevet ut til henne. Hun ble dømt til seks måneders fengsel, hvorav fire ble gjort betinget.