KRISTIANSAND: — Vi er lykkelig uvitende om hvor mange som faktisk kommer, sier hotelldirektør Håvard Solum til Fædrelandsvennen.

Det er to uker siden Scandic Kristiansand Bystranda åpnet dørene, og førstkommende torsdag er det klart for åpningsfest. Hotelledelsen bestemte seg tidlig for at festen skulle være for alle, og ikke bare spesielt inviterte. Dermed holdes festen utendørs, på Bystranda foran hotellet.

INVITERER: Hotelldirektør Håvard Solum (t.h) håper mange kristiansandere vil komme på åpningen av Scandic Kristiansand Bystranda torsdag kveld. Foto: Torstein Øen

— Hele Kristiansands befolkning er invitert. Jeg gleder meg veldig og har fulgt ekstra godt med på værmeldinga på Yr de siste dagene. I går kveld før jeg la meg var det meldt styrtregn, mens det var meldt strålende sol i dag tidlig, sier direktøren.

Kjente artister

På Bystranda rigges det opp en scene hvor Margaret Berger, Alejandro Fuentes og Maria Arredondo står for underholdningen fra klokka 19.00. Kveldens konferansier er Harald Rønneberg.

— Vi har sendt ut 25.000 invitasjoner i postkasser i hele kommunen. Vi har også hatt annonser og kampanjer på Facebook for å gjøre dette kjent. Vi håper at det kommer 4000-5000 personer, sier hotelldirektøren.

KOMMER PÅ FESTEN: Maria Arredondo er blant artistene som skal opptre på åpningsfesten. Foto: Scanpix

Det settes opp fire grillstasjoner hvor hotellets kokker vil diske opp med mat til reduserte priser.

— Det blir salg av pølser fra Idsø slakteri, hamburgere og fiskesuppe. I tillegg har vi kjøpt inn 7000 flasker brus. Vi vet jo ikke hvor mange som kommer, sier Solum.

Fra klokka 21 blir det intimkonsert i hotellets lobbyområde med Ole Geir Feste, Kim André Rysstad og Ivar Bøksle.

I lobbyen vil også forfatterne Inger Johanne Mæsel og Knut Mæsel holde et innlegg om hvordan området ved Bystranda så ut i gamledager.

Lukket arrangement

I tillegg til konserter og innslag holdes det også en offisiell, lukket åpning for 400 inviterte.

— Dette er en offisiell del med taler og diverse. Vi vektlegger festen for kristiansanderne og toner ned det formelle innslaget. Det er festen vi skal ha utendørs som er viktig, sier Solum.

— Er det noen spesielle gjester som er invitert til den lukkede delen? - Ordføreren kommer. Ellers er det ekstremt lav kjendisfaktor. De som inviteres er stort sett gjester som har hatt en rolle i byggingen og utviklingen av hotellet, samt en del av våre kunder.

Fornøyd med oppstarten

- Hotellet har snart vært åpent i to uker. Hvordan har oppstarten vært?

— Det har gått utrolig bra. Alt det tekniske har fungert. Vi startet første åpningshelg med 600 personer til frokost og smekk fullt hotell, og det fungerte kjempebra, sier Solum.

Han forteller at hotellet har hat høyt trykk både på rom og konferanse siden oppstarten 5. juni. Mange kristiansandere har også tatt turen til hotellets restauranter, både utendørs og innendørs.

— Vi er veldig fornøyd med mottakelsen og hvordan det har gått. Siden det tekniske har fungert har vi hatt tid på å fokusere på gjestene i stedet for å slukke branner.