LYNGDAL: Det vakte oppsikt, ikke minst blant erfarne Høyre-kvinner, da «Sørlandsnettverket» ble dannet etter lokalvalget sist høst. Nettverket består av sju mannlige partitopper, med stortingsrepresentantene Peter S. Gitmark og Svein Harberg i spissen.

— Hensikten var nok god. Men det blir litt uheldig, og det tror jeg de ser selv også, at bare noen få skal sitte i et sånt nettverk. Skal du løfte landsdelen må du inkludere alle i et parti, uttaler Ingunn Foss til Fædrelandsvennen.

I stedet har nå Vest-Agder Høyre konstituert et nytt politisk utvalg som skal fremme og koordinere regionale saker. Her er ingen partitopper fra fylket glemt, heller ikke kvinnene.Tvert imot; Foss er valgt til leder, Søgne-ordfører Aase R. Severinsen til nestleder. Utvalget skal møtes fire ganger i året, for øvrig pleie kontakten via internett.

Bro over fylkesgrensa

Stortingsrepresentantene Peter S. Gitmark og Svein Harberg tok initiativ til nettverket.

— Poenget med Sørlandsnettverket var å bygge bro over fylkesgrensen, sier Peter S. Gitmark til Fædrelandsvennen.

Han bekrefter at det ikke er holdt noen møter siden nettverket ble lansert i november, men avviser at det er nedlagt. De vil holde kontakten.

— Erkjenner du at sammensetningen var uheldig, slik Foss sier?

— Poenget var noe annet enn det folk la i det. Vi ville bedre samarbeidet etter debatten om fylkessammenslåing, det har siden vært åpen dialog og veldig god tone mellom blant andre Arvid og Einar (ordførerne i Kristiansand og Arendal, journ.anm.), svarer Gitmark.

- Ærefullt og spennende

Sørlandsnettverket omfattet, i tillegg til stortingsrepresentantene, fylkesordførerne Terje Damman (Vest-Agder) og Bjørgulv S. Lund (Aust-Agder), samt ordførerne Arvid Grundekjøn (Kristiansand), Arne Thomassen (Lillesand) og Einar Halvorsen (Arendal).

Lyngdalsordføreren seiler opp som den heteste stortingskandidaten fra Vest-Agder, og etter å ha vært meddirigent i fjor ble hun av sentralstyret bedt om å rykke opp til hoveddirigent i år.

— Ærefullt og spennende, sier Foss, som attpåtil er favoritt til å bli listetopp fra Vest-Agder ved stortingsvalget neste høst.

— I den grad partiet lokalt gir meg støtte og tror jeg kan gjøre en god jobb, er det interessant, sier hun kledelig beskjedent.