OSLO: Grimstadmannen Steffen Jakobsen (22) tråkket til på sin Idol-audition og imponerte dommerne. Auditionen ble vist på TV2 onsdag kveld.

Jakobsen var rolig da han kom inn, og svarte på sprøsmålene fra dommerne. Men som Kurt Nilsen påpekte:

— Jeg ser at du har mest lyst til å bare tralle igang med en gang, jeg.

Se Steffen Jakobsens audition her.

Og da han åpnet munnen og sang spredde smilene seg blant dommerpanelet. Etter første refrenget klarte ikke Gunnar Greve Pettersen å holde seg på stolen lenger, og reiste seg opp og jublet.

— Dette var bare steinbra. Jeg ble helt satt ut av den stemmen, var Kurt Nilsens dom etter at Jakobsen var ferdig å synge.

En litt annen mottakelse enn Jakobsen hadde forventet.

— Det var helt vilt! Da jeg kom inn der hadde jeg ingen forventninger. Jeg så for meg at det kom til å bli en sånn standard greie at dommerne sitter der, ikke helt i hundre, at de kanskje surmuler litt og at de kanskje tenkte at «ok, du kan gå videre». Jeg hadde regnet med en helt rolig stemning, og ante ikke at det kom til å bli som det ble! Jeg gikk inn der med en innstilling og kom ut med helt andre tanker. Jeg hadde ikke regnet med at jeg kom til å gå videre heller, sier 22-åringen til TV2.

Han sier til tv-kanalen at han ikke var spesielt nervøs før opptredenen.

— Jeg hadde egentlig ikke nerver. Ikke for å være kjepphøy, men jeg bare eier ikke nerver. Utrolig nok. Det var spennende, litt rart og litt gøy å se dem rett foran meg live og ikke i media, så det var litt spennende, innrømmer han.

Jakobsen fikk også hakket mer nærkontakt enn de fleste andre deltakerne i programmet. Etter at gullbilletten hadde blitt overlevert, til trommevirvel fra hele dommerpanelet, reiste de seg fra stolene.

— Jeg skal ha en bamseklem, sa Kurt Nilsen, og de andre dommerne hev seg med, til det hele lignet mer på en gruppeklem enn en Idol-audition.