AGDER: Klokka 14.22 opplyste politiets operasjonsleder at den savnede kajakkpadleren Dag Sveinung Samuelsen ble funnet omkommet i Larvik 15. juli.

Identiteten hans er bekreftet, og de pårørende er orientert.

Mulig drukning

Politiet i Arendal fikk beskjed fra Larvik politistasjon om at det var funnet en mann i sjøen utenfor Larvik.

— Det ble funnet en person i sjøen rundt klokka 18.30 mandag 15. juli. Personen var iført padleutstyr, og ble kjørt til rettsmedisinsk institutt for obuksjon, sier Rune Boye, etterforskningsleder ved Arendal politistasjon til Fædrelandsvennen. Samuelsen ble identifisert på fingeravtrykk. Det er foreløpig ikke mistanke om at noe straffbart har skjedd.

— Det er intet i veien for at dødsårsaken kan være drukning, sier Boye og refererer til den foreløpige obduksjonsrapporten.

Funnet av forbipasserende

Det var tilfeldig forbipasserende som fant mannen liggende i sjøen. Politiet avslutter nå etterforskningen av denne saken, og venter til den endelige obuksjonsrapporten har kommet før de bestemmer seg for om saken skal tas opp igjen.

— Det kan ta flere måneder før den endelige obduksjonsrapporten er klar, avslutter Boye.

Sist sett 1. juli

Den 41 år gamle Arendalsmannen Dag Sveinung Samuelsen ble sist sett 1. juli, og meldt savnet natt til tirsdag 9. juli av sin familie. Han pleide å padle mellom Tromøy og Torungen, og familien hadde vanligvis kontakt med ham i helga. Da de ikke fikk kontakt meldte de ham savnet.