KRISTIANSAND: Start åpnet nølende mot Hønefoss. Spillerne virket som de hadde høye skuldre, og at det var sesongens første eliteseriekamp så ut til å prege begge lag i starten.

Det var først da Jesper Mathisen etter 13 minutter satte inn 1-0 målet på et frispark fra omtrent 30 meter at det løsnet for Start. De gule og svarte tok mer og mer styring på kampen, og nærmest rullet over Hønefoss.

Med en Solomon Owello som vant alt av dueller på midten, og Alejandro Castro og Matthias Viljhalmsson kledde av forsvarsspillerne til Hønefoss var det klasseforskjell på de to lagene i første omgang. Start. 2— 0 scoringen kom etter 26 minutter etter en strålende kontring av Alejandro Castro som spiller gjennom til Espen Hoff. Hoff slår inn lavt fra høyre siden, og der er Vilhjalmsson på rett sted til rett tid.

3-0 kommer etter 31 minutter etter at Espen Hoff blir felt inne i 16-meteren. Keeper redder på første, men Hoff setter returen sikkert i mål.

Lagene går til pause med en 3-0 ledelse til hjemmelaget.

Det er et helt annet Startlag vi får se i starten av andre omgang. Spillerne virker mer nølende, og slipper Hønefoss mer med i kampen.

Ti minutter ut i andre omgang reduserer Hønefoss med Mats Andrè Kaland som blir servert med en heading. Han bruker selv hodet, og setter inn reduseringen.

Åtte minutter senere er Hønefoss farlige igjen. De vinner nok en gang flest dueller inne i Start-feltet. Til slutt kan Heiner Mora heade ballen i nettet, og Hønefoss har redusert til 3-2. Det er ny spenning i kampen. Spillet bølger frem og tilbake på Sør Arena, og begge lag jakter en ny scoring.

Etter 79 minutter er det Start som er nærmest scoring. Castro gjør et strålende forarbeid, og Owello blir servert av lagkameratene. Men avslutningen er for svak, og går over mål. De siste minuttene preges av stillingskrig, og mange dueller. Nervene ligger tykt utenpå spillerne. Dommeren blåser av kampen, og Start vinner serieåpningen.