AGDER: — Mange sliter nok nå, de som ikke har tatt storviltprøven ennå får jo ikke tatt den, sier Jon Tveit ved Vennesla skytebane til Fædrelandsvennen.

Brannvesenet har i dag innført forbud mot skyting på skytebaner i hele Agder. Dette er for å unngå skogbrann.

Må ta storviltprøve

Lørdag 10. august starter bukkejakta. Alle som skal delta på den, må ha tatt storviltprøven på forhånd. Dersom skytebanene ikke får åpne igjen før jaktstarten, er det mange som risikerer å ikke få delta i årets jakt.

— De som ikke har tatt prøven tidligere, får ikke avlagt den nå, og den er de avhengig av. Man kan ikke jakte uten den, sier Tveit.

Ved Vennesla skytebane synes de forbudet er helt greit.

— Når det er en sånn brannfare, er det helt greit med et slikt forbud. Vi kan jo ikke risikere å brenne ned banen, terrenget og bebyggelsen rundt her, sier Tveit.

Kan søke om dispensasjon

Brannvesenet har opplyst om at skytterlag kan søke om dispensasjon til å skyte hvis de ønsker det. Tveit åpner for å søke om dette dersom det ikke kommer regn før jakta starter.

— Vi gjør alt vi kan for at folk skal få tatt denne prøven, sier han.

Froland Jeger og Fiskerforbund sier til Fædrelandsvennen at det for dem ikke er aktuelt å søke om dispensasjon.

— Vi ligger midt i et knusktørt område. Det gjelder å ha is i magen her. Det kommer nok regn før jakta er i gang, sier Øyvin Froland, leder i Froland jeger og fiskerforbund.

Også han synes forbudet er helt greit.

— Det er helt på sin plass, og det kom sent nok, sier han.