KRISTIANSAND: "P.g.a. lav innetemperatur har jeg som rektor valgt å sende elevene hjem i dag, mandag 6. februar.Foreldrene er varslet via SMS."

Beskjeden la rektor Øystein Knudsen ut på hjemmesidene til Lindebøskauen skole.

Knudsen.jpg

Det er uvisst hvordan de vel 150 åttende-, niende— og tiendeklassingene reagerte avlysningen av skoledagen.- Vi hadde problemer med pelletsfyringsanlegget på skolen. Vi fyrte med det i helga, men natt til mandag var det driftstans. Jeg vet ikke hvorfor det skjedde. I morges var det så lave temperaturer at det var for kaldt å holde elevene på skolen. Selv om vi slo på anlegget, er det et stort bygg som det tar tid å varme, sier rektoren.

Det ble forsøkt, forteller rektor Knudsen, å ha undervisning. Elevene satt i ytterjakker inne. Det gikk ikke.

Han anslår at temperaturen i klasserommene lå mellom 12 og 15 grader på det kaldeste.

— Å sende hjem elevene er ikke noe man ønsker. De er en siste utvei. Vi bestemte det klokken 9.30, etter vel en time med undervisning, tilføyer Knudsen.

Han og lærerne har holdt fortet på skolen. Det er ikke så kaldt på kontorer og "smårom", og det hjelper med utplasserte vifteovner her og der.

— Lærerne holder på med planleggingsarbeid. Det er ikke noe problem for dem å finne noe å drive med, sier rektoren.

Øystein Knudsen forteller at pelletsanlegget bare er noen år gammelt. Det har hatt driftsstans før, men uten de konsekvensene det fikk i dag.

— Det er Kristiansand Eiendom som drifter anlegget. Vi på skolen har ikke noe med det å gjøre. I dag har jeg sendt beskjed om problemene til oppvekstdirektøren, kommenterer rektoren.

Sommeren 2009 stod den