Sent onsdag kveld ble det klart at menigheten gir Gunnar Jeppestøl videre tillit som pastor. Dermed blir også hele lederskapet sittende.

Jeppestøl har vært hovedpastor i menigheten siden 1989. Nå varsles det drastiske endringer i ledelsen.

Les alt om granskningsrapporten — samt intervju med Gunnar Jeppestøl - i morgendagens utgave av Fædrelandsvennen

VENNESLA ONSDAG KVELD: Det var en spent stemning blant de noen hundre menighetsmedlemmene som ankom menighetsmøtet i Filadelfia, Vennesla i kveld i halv åtte-tida.

— Vi har besluttet at vi ikke ønsker pressens tilstedeværelse under kveldens menighetsmøte. Men vi vil komme med en samlet pressemelding når møtet er over, sa Jens Kristian Berglund i eldsterådet i Filadelfia til fvn.no, før ytterdørene ble låst til menighetsbygget i Vennesla.

Pastor Gunnar Jeppestøls fremtid sto nemlig på dagsorden under kveldens møte.

— Våre konklusjoner blir fremlagt på kveldens menighetsmøte, sa Lars A. Rosten, som har ledet granskningen og gjennomgangen av hvordan Filadelfia-menigheten ledes.

Konklusjonene kan du se på trykk i morgendagens avis.

I rapporten skal det, etter det fvn.no kjenner til, fremkomme krass kritikk mot pastorens måte å lede menigheten på. Mange ansatte og frivillige har trukket seg etter interne konflikter.

Gunnar Jeppestøl, de øvrige pastorene og eldsterådet var forberedt på å trekke seg i samlet flokk fra ledelsen, dersom de ikke hadde fått menighetens tillit.

Striden i Filadelfia Vennesla har pågått i flere år, og skal handle mye om pastor Jeppestøls syn på menighetsorganisering og hans personalbehandling.

Noen avstemning for eller imot ledelsen var det aldri lagt opp til. Kom ikke menigheten til enighet i kveld, vil det derfor trolig bare ha resultert i et nytt menighetsmøte.