SØGNE: Nerbø mener leder Morten Danielsen har misbrukt media, kommet med usannheter og fremmet et urettmessig erstatningskrav mot kommunen, melder Søgne i dag.

— Erstatningskravet var en invitasjon til en handlig som kunne oppfattes som korrupt, sier Nerbø til fvn.no.

— Når noen av våre tilsatte har forbrutt seg mot alkoholloven, kan ikke kommunen som forvaltningsorgan gå hen og kompensere for at enkelte tilsatte i kommunen ikke er i stand til å holde seg til reglene, fortsetter Nerbø.

- Plantet usannheter for å lage delikat sak Rådmannen mener også at Morten Danielsen har utnyttet media.

— Når han planter usannheter i media for å lage en delikat sak ut av det, så mener jeg det er hold for å si at han har drevet et kynisk spill i forhold til media i denne saken, sier Nerbø.

- Hvilke usannheter har han plantet?

— Det har blant annet stått at ting har skjedd "under rådmannens bord", og at kommunetopper har hatt med seg medbragt drikke. Så vidt meg bekjent er det ingen kommunetopper som har brutt loven, sier Nerbø.

- Føler du deg personlig støtt av påstandene?

— Jeg har ikke tatt det personlig, men jeg synes det er ille at ledelsen i Søgne kommune fremstår som at de fritt bryter en lov kommunen forsvarer, sier rådmann Kåre Egil Nerbø.

Danielsen: - Burde holdt kjeft Morten Danielsen er rystet over Nerbøs utsagn når fvn.no konfronterer ham med dem.

— Det er helt utrolig at han kan komme med sånne påstander, sier han.

— Når saken har blitt behandlet i tjenesteutvalget, og blir vedtatt med 11 mot 1 stemme, da er det stor sjanse for at saken også går igjennom i kommunestyret. Da burde Nerbø klokelig holdt kjeft og ikke kommet med under beltestedet-kommentarer om at jeg har drevet et kynisk spill, sier Danielsen til fvn.no.

Når det gjelder erstatningskravet, forklarer han det på denne måten:

— Vi har noe som heter korkepris i restaurantbransjen. Det vil si at i enkelte tilfeller kan kundene ta med sin egen vin, for eksempel hvis de har kjøpt seks flasker med vin i utlandet som de vil at gjestene skal smake. Dette skal i så fall avtales på forhånd, og de får ikke lov å skjenke selv. Da tas det i så fall betaling for vår tapte fortjeneste. Jeg fakturerte kommunen for min tapte fortjeneste for det antall vinflasker jeg hadde funnet, sier han.

Brukte "rådmannens bord" som illustrasjon Danielsen sier at han aldri har kontaktet media for å fremme sin sak.

— Jeg har aldri informert media. Media ringte meg i begge tilfellene i denne saken, sier Danielsen, som også avviser at han har kommet med usannhetene Nerbø påstår han har kommet med.

— Jeg har aldri i noen sammenheng brukt ordet "kommunetopper", det er et ord media har skapt. Jeg har sagt "ansatte i kommunen". Rådmannen var i selskapet, og under det bordet rådmannen satt på, ble det funnet medbragte drikkevarer. Jeg har sagt til Nerbø på tomannshånd at hvis ikke en gang han så at noen hadde medbragt på sitt eget bord, hvordan kan de forvente at vi som jobber der skal se det? Det var for å illustrere hvor vanskelig det er for oss å oppdage, når vi er 2-3 på jobb med 40-50 gjester, sier Morten Danielsen.