ARKIVERT: Prinsesse Ingrid Alexandras bunad ble plassert i Kristiansand kommunes arkiv i påvente av å bli overlevert ved en passende anledning til Kronprinsfamilien. ARKIVERT: Prinsesse Ingrid Alexandras bunad ble plassert i Kristiansand kommunes arkiv i påvente av å bli overlevert ved en passende anledning til Kronprinsfamilien. Foto: Odd I. R. Uleberg

Ordføreren overrakte prinsessebunaden

<p>Kronprinsesse Mette-Marit fikk i dag overrakt bunaden som prinsesse Ingrid Alexandra fikk i dåpsgave fra Kristiansand kommune. </p><p></p>

GJESTET KRISTIANSAND: Kronprinsesse Mette-Marit åpnet UIA i dag og fikk overrakt bunaden i et privat møte med ordfører Per Sigurd Sørensen.

KRISTIANSAND: — Kronprinsessen var veldig takknemlig og uttrykte en stor takk til Kristiansand for den flotte gaven, sier Kristiansands ordfører Per Sigurd Sørensen i en pressemelding på kommunens hjemmeside.

Det var Sørensen som personlig overrakte bunaden til kronprinsesse Mette-Marit under et kort privat møte i dag, opplyser kommunen.

  • Hun sa hun gledet seg til å komme hjem til Ingrid Alexandra og gi henne bunaden, sier Sørensen.

Overrekkelsen av bunaden skjedde i forbindelse med kronprinsessen var i Kristiansand for å stå for den offisielle åpningen av Universitetet i Agder i formiddag.

Kommunens gave til prinsessen var Vest-Agder-bunad for hele livet. Det blir sydd nye bunader til henne til hun er ferdig utvokst. I alt er det snakk om tre eller fire bunader til drøyt 100.000 kroner.

Tidligere ordfører Jan Oddvar Skisland hadde håpet på en offisiell gaveoverrekkelse, ikke minst for å markere kronprinsparets tilknytning til Kristiansand og den fremtidige tronarvings bånd til byen og Sørlandet.

Men slik ble det ikke.

Kommunen fikk beskjed om at kronprinsparet fikk mange presanger og at det greieste var, av hensyn til likebehandling, om gaven ble levert i porten på Slottet, eller sendte den i posten.

I dag ble gaven overrakt personlig.