Kristiansand Nå skal også slakter Winther i Hirtshals i Danmark investere i båthall for luksusbåtene fra Norge! Og han kan regne med å få kunder.2. oktober lettet tre store båter anker i Kristiansand. Jan Erik Johnsen kjørte sin Skilsø 39, ifølge med to bekjente, til vinterlagring i Strandby ved Fredrikshavn i Danmark.— Før har jeg hatt den på Andøya, men etter at nye tok over ville bare startprisen være nærmere 50.000 kroner. Det er dobbelt så mye som jeg regner med å betale hos Palle Christensen, sier Johnsen. Palle Christensen, innehaver av Palle Christensen Yacht service i Strandby ved Frederikshavn, merker økt pågang. - Vinterlagring har økt kraftig de siste ti årene. De kommer fra Sørlandet og Østlandet. Før var det nesten bare seilbåter. Nå er åtte av ti cabincruisere, sier han. kongeskip og CRUISERE.

Christensen driver klassisk fartøysvern og har fra før både «Skoleskibet Danmark» og «Kongeskibet Dannebrog» i hallene. Etter hvert har også plastbåter blitt en solid plattform.- Jeg tar alt fra vannscootere til 80 fots store båter, sier Christensen. Han har over 2000 kvadratmeter, og planlegger en dobling allerede neste år. For lagringen tar han 250 kroner ganger lengde ganger bredde. Han tilbyr full pakke på service og vedlikehold til 350 kroner timen.Det er det få her hjemme som matcher. - Først lette jeg febrilsk her hjemme. Jeg kunne reist til Evje, men frakten kostet 8000 kroner frem og tilbake, forklarer Jan Erik Johnsen. Innendørs, frostfri lagring er viktig for ham. Han føler vinteren er det som sliter mest på båten. I alle år.

— Norske fiskebåter har jo reist til Danmark i alle år, og norske steder kan ikke konkurrere på kombinasjonen av kvalitet og pris. Kanskje de skriver regning med gaffel og gjør en dårlig jobb, men jeg tror ikke det. Etter at vi hadde levert båtene, kjørte de oss også til Hirtshals. Det er service, sier Bård Austefjord, som dro ned med sin 40 fots Windy.- Mange kjører til Sverige og Danmark. Det er jo vanvittige kostnader å vinterlagre og ta service i Norge, bekrefter innehaver Arild Rønning i Randesund allsidige service. WINTHER og Holst.

I Hirtshals planlegger Jens Holst, kjent fra Vestkaien maskinverksted, og Poul Winther - «slakter Winther» - og en ukjent tredjeperson en 1500 kvadratmeter stor båthall til 2,5 millioner danske kroner, med mulighet for utvidelse.- Vi venter ennå på en reguleringsplan, men håper hallen står klar neste høst. Hirtshals har alle servicefasiliteter fra før, og vi vil trekke på dem, sier Jens Holst.Tekst: Ole Dag Kvammeole.dag.kvamme - 38 11 30 00