KRISTIANSAND: — I løpet av torsdag kveld, og natt til fredag, vil regnet gå over til hvit nedbør og gi snø over store deler av Agder. Det kan også bli vanskelige kjøreforhold ettersom temperaturen kommer til å synke. Det kan gi underkjølt regn, forteller statsmeteorolog, Per Egil Haga, til fvn.no.

Vakthavende meteorolog hos Storm Weather Center, Frode Håvik Korneliussen, er ikke like sikker.

— Det er ikke sikkert at det blir så kaldt at nedbøren kommer som snø, men det er muligheter for det. Torsdagen begynner mildt, men det blir kaldere utover dagen. Det kan likevel se ut som om nedbøren da kan ha trukket seg vestover, og at Sørlandet dermed unngår nedbør som snø. Men man skal ikke mer enn 400-500 meter opp i høyden før det blir snø, så de indre delene av Agder vil nok få det, sier Korneliussen.

Dermed ser det ut til at det kan være på høy tid å begynne å tenke på skisesongen. En ting som er sikkert, er at det blir kaldere i tida som kommer.

— I Kristiansand vil temperaturene trolig ligge på mellom 3 og 4 grader på dagtid, og under 0 på natten, sier Korneliussen.

Under følger værvarselet for dagene som kommer:

Tirsdag: - Det ser ikke så halvgalt ut. Det vil blåse nordvestlig vind, være opphold og ganske fint vær. Det kan komme inn noe nedbør, og blåse litt når vinden dreier til sørvest. Med det blir ikke mye nedbør, sier Haga hos Meteorologisk Institutt.

Onsdag: - Fra onsdag morgen vil vinden dreie til nordvest igjen, så da ser det ut til å bli brukbart resten av dagen. Men med nordvestlig vindretning, kan det bli litt fristk ut over dagen både på kysten og i utsatte steder i innlandet. Vinden kan komme opp i frisk bris eller liten kuling. Temperaturen vil holde seg normal for årstiden, sier Haga.

Torsdag: Da vil det komme et kraftig lavtrykk fra vest. Vinden vil etter hvert komme fra nord, og gi kraftig vind. Vindstyrken kan komme oppi sterk kuling. På dagen vil det nedbøren komme som regn i lavlandet, mens det kan bli hvit nedbør i høyereliggende strøk. Temperaturen vil synke i løpet av dagen, men det kan hende at nedbøren trekker vestover før det, slik at det ikke vil snø langs Sørlandskysten. Men her strides meteorologene noe. Temperaturene vil etter hvert ligge på mellom 3 og 4 grader på dagtid langs kysten.

Helgen: - Fra fredag til ut i neste uke, vil det bli en vekslende værtype som skyldes et lavtrykk fra vest. Bak en lavtrykkspassasje kan det ligge noe pent vær, men det er usikkert om det gjør det i dette tilfelle, sier Haga.