ARENDAL: Verken politiet eller tollvesenet har forklaring på hvorfor, hvordan og hvor sigarettpakkene kommer fra, skriver Arendals Tidende.

Det er russiske sigaretter av merket L&M som flyter rundt langs kysten. L &M skal være er et av de mest kjente sigarettene i smuglermarkedet, ifølge tollvesenet.

— Hva som har skjedd i dette tilfellet kjenner vi ikke til. Når det ligger sigarettpakker spredt over et så stort område som avisen rapporterer, så må det dreie seg om betydelige mengder, sier avdelingssjef for grensekontrollen i Tollregion Sør Norge, Per Wikøren, til Arendals Tidende.

Ifølge Arendals Tidende fikk de tips om sigarettfunnene allerede sist søndag. Da dro avisen ut på Tromlingene og så selv flere hundre sigarettpakker på både innsiden og utsiden av øya.

Fiskere skal også ha fått sigaretter på kroken den siste tiden. Sigarettpakkene skal ha drevet lang kysten fra Flosta og til grensen mot Lillesand.

— Jeg var ute og gikk tur sist søndag utenfor Breivik Camping i Homborsund mot grensen til Lillesand. Der lå det fult av sigarettpakker skyllet opp på stranda sammen med tang, sier Thorbjørn K. Knudsen til Arendals Tidende.

Noen av funnede kartongene skal ha vært tørre innvendig, mens andre har vært gjennomtrukne av sjøvann. Men akkurat hvor lenge sigarettpakkene har vært ute på svømmetur er fortsatt et mysterium.