Klungland deltok onsdag kveld på Tabloid på TV2, og fremholt der at han ikke sutrer.

— Er sikker på at dette ikke er sutring fra din side? spurte programlederen.

— Det kan godt være at noen oppfatter det som det, men min hensikt med å gjøre dette nå er at Arbeiderpartiet er nødt til å få en helt annen dialog mellom Stortingsgruppa, regjeringen og partiledelsen, svarte Ap-politikeren på spørsmålet.

Tirsdag gikk Klungland ut i Verdens Gang og fortalte at han følte seg frosset ut av partiledelsen. Han fortalte at han blant annet har blitt nektet å stille i TV2s Tabloid og NRKs Standpunkt.

Stortingsrepresentanten sa på Tabloid at han sitter på Stortinget i finanskomiteen uten å ha ansvar for konkrete saker, og at det heller ikke er næringspolitikk som er hans område.

— Er dette noe som gjelder deg spesielt? ble han spurt på TV2. — Nei, dette er noe som gjelder flere i gruppa, og jeg har fått mange innspill på at de er glad for at jeg tar det opp. Og grunnen til at jeg er i den situasjonen at jeg gjør det, er jo at jeg har bestemt meg for at jeg ikke vil mer. Det har jeg bestemt meg for fordi at jeg er ikke villig til å gå gjennom fire år til i den situasjonen jeg risikerer å få også etter neste valg, svarte Rolf Terje Klungland.

Arne Strand, redaktør i Dagsavisen, deltok også i programmet. Han mente at Klungland har sutret.

— Det har litt karakter av sutring, at han ikke har fått gjennom saker han har stått for. Det ligger helt klart et element av skuffelse her, men at han har fått en dårligere behandling enn andre i gruppa er nytt for meg, sa Strand.