ARENDAL: Da Valborg falt og slo seg hjemme, ringte hun til Saltrød bo— og omsorgssenter for å høre om noen kunne ta seg av mannen hennes mens hun var på sykehuset for undersøkelse. Tre ansatte i Hjemmetjenesten dukket opp hjemme hos henne, men da Fru Winther spurte om mannen kunne være på Salterød var beskjeden ”nei, det går ikke”.

— Svaret jeg fikk var at for at mannen min skulle få lov til å være der sammen med de andre dagpasientene måtte jeg først søke på et skjema som så skulle behandles, sier hun oppgitt til agderposten.

Dermed kunne altså ikke mannen være der mens hun fikk nødvendig hjelp på sykehuset. I stedet kom to sykepleiere, og en fra hjemmepleien. hjem til henne. De hadde med drosjerekvisisjoner til Valborg som hun kunne bruke for å komme seg til sykehuset, men det ville hun ikke.

Fru Winther synes det ble gjort lite for å hjelpe henne.

— De ba meg om å ta en Paralgin forte. Jeg hadde allerede tatt to, så da tok jeg en tredje også. En av dem hentet en pute til meg, ellers så satt de nå bare her, heter det i fru Winthers brev til Arendal kommune Omsorg Øst.