KRISTIANSAND: I dag onsdag la fylkesrådmann Tine Sundtoft 83 millioner blanke kroner på bordet til de to skolene da hun la fram sitt forslag til økonomiplan for de neste fire årene.

Pengene skal brukes på å fikse opp de to storskolene, bygge nytt ventilasjonsanlegg og sette opp et stort nytt felles nybygg slik at skolene kan smelte sammen til én. Nybygget skal ut på arkitektkonkurranse til vinteren.

Både rektor Arne Rosenvold på Katta (Kristiansand katedralskole) og rektor på Gimle (Gimle videregående skole), Wenche Bustø, var fornøyde i går. Begge slutter som rektorer til våren, men sier de er svært glade for at oppussingen og utbyggingen blir så omfattende.

– Nå må vi bare inderlig håpe fylkespolitikerne følger opp og ikke begynner å kutte, sier Rosenvold.

Gimle og Katta slås sammen 1. august neste år, men nybygget vil først komme året etter. All ombygging og restaurering vil være ferdig til skoleåret 2009 starter.

Det går altså er par år før elevene kan få god luft å puse i.

I dag er ventilasjonsanleggene utdatert på begge skolene. Verst er det på Gimle. Elever sliter daglig med hodeverk og konsentrasjonsproblemer.

Rosenvold sier sammenslåingen ikke skjer fordi det skal spares penger.

– Vi skal ikke spare, men bli et lokomotiv innen utdanningssystemet i Vest-Agder, sier han.

Gigantskolen vil få elevgrunnlag til å tilby nesten alle tenkelige fag innen allmennfaglig studieretning.

Men så var det navnet. Ennå har ingen klart å bli enige om hva den nye storskolen skal hete. Det skal avgjøres på våren.

Ellers sier fylkesrådmannen dette om skolene:

Utvikling og utbygging av Søgne videregående skole utredes neste år.

Sammenslåing Lista videregående og Eilert Sundt videregående i Farsund arbeides videre med, sammen med en plan for bedre skolesamarbeid i hele Listerregionen.