SE VIDEO

KRISTIANSAND: — Prøvene vi så langt har analysert, har på ingen måte svekket mistanken om matforgiftning, sier seniorinspektør Gjermund Bø i Mattilsynet.

Et team fra TV2 ble servert varm mat i presselosjen på Sør Arena både før og under kampen mellom Start og Lyn forrige søndag. Få timer senere fikk flere av dem problemer med magen.

Maten som ble servert på Sør Arena lages av en underavdeling til restauranten Bølgen & Moi på Fiskebrygga.

Bø forteller at mattilsynets laboratorium vil fullføre analysene denne uken:

— Det var noen fortynninger som ikke var helt som de skulle være, derfor har vi bedt om nye analyser, forklarer han.

Mistanken om matforgiftning forblir derimot mistanke hos Mattilsynet frem de har alle fakta på spisebordet:

— Frem til vi har alle data, forhåpentligvis om et par dagers tid, vil vi vente med å trekke noen konklusjoner, sier Bø.

Dersom mistanken skulle vise seg å holde stikk, er det ifølge Mattilsynets seniorinspektør etter all sannsynlighet snakk om den vanlige bakterien clostridium perfringens.

Den trives særdeles godt på mat som blir stående i romtemperatur for lenge. Bakterien, som er involvert i de aller fleste matforgiftninger, gir vanligvis magekrampe og diaré omkring 8 - 22 timer etter inntak av måltidet.