Se TVSør-video fra brannen

Se leservideo fra før brannvesenet kom

KRISTIANSAND: Politiet har ikke fått avhørt innehaveren av verkstedet, som var til stede da brannen brøt ut. Mannen ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med lettere brannskader i en arm.

— Foreløpig har vi ikke fått avhørt mannen. Han ble kjørt til sykehuset rimelig raskt, og var fortsatt på sykehuset torsdag formiddag. Han var trolig alene på verkstedet da brannen startet, sier etterforskningsleder Trine Birkeland ved Kristiansand politistasjon til fvn.no.

Vet ikke årsaken

Naboer på Dalane nord for Kristiansand sentrum hørte flere smell fra verkstedet i 20.30-tiden onsdag kveld. Politiet fryktet en stund at acetylengass skulle eksplodere, og evakuerte nær 20 bolighus i området. Klokken 23 fikk naboene vende tilbake til hjemmene sine etter at politiet konstaterte at det ikke var acetylengass i tankene på verkstedet.

Etterforskerne vet foreløpig ikke hva som kan ha startet den eksplosive brannen.

— Vi må høre med innehaveren om han kan ha gjort noe som førte til brannen, sier Birkeland.

Kriminalteknikere og åstedsgranskere, samt representanter fra Arbeidstilsynet, var torsdag formiddag på branntomten, men valgte å utsette arbeidet til avhøret av innehaveren er gjennomført.

— Vi vil vente på mer taktiske opplysninger. Det må tas avhør først, slik at vi har litt å gå ut fra når vi begynner undersøkelsene, sier krimtekniker Anne Line Laache.

— Vi har ikke noen konkret informasjon om hva brannårsaken kan være, sier hun.

Totalt utbrent

Ifølge vitner kan brannen ha startet ved at en sterk lampe antente brennbart materiale inne i bygningen. Dette kjenner ikke politiet til.

— Det har jeg ikke hørt noe om. Det står i alle fall ikke noe om det i politirapporten, sier etterforskningsleder Birkeland.

Verkstedet ble totalt utbrent. Torsdag formiddag kom det fortsatt røyk fra enkelte steder på tomten.