SIRDAL: Den 29 år gamle mannen fra Stavanger falt ned i vannmassene ved Dorgefossen og ble liggende i det iskalde vannet i hele 45 minutter før han ble funnet og hentet opp av dykkere klokken 15.30. Han skal da ha vært kraftig nedkjølt etter å ha ligget i det kalde vannet.

29-åringen befant seg på et utilgjengelig sted slik at redningshelikopter måtte tilkalles. Både Sea King, luftambulanse, dykkere og politiet var involvert i aksjonen.

En hektisk og omfattende redningsaksjonen ble satt i gang klokken 14.51 i går etter at politiet fikk inn melding om at mannen var savnet. Mannen ble heist opp av fossen like etter klokken 15.30. Han ble deretter fraktet i et Sea King helikopter til Stavanger, men operasjonsleder Kurt Løklingholm opplyste til fvn.no at mannen ble besluttet fraktet videre med fly til Bergen og Haukeland universitetsykehus for behandling der.

Jon Rosvold var i følge med 16 andre i et utdrikningslag da klatreuhellet skjedde. Hva som utløste fallet er foreløpig uklart.

Dorgefossen, hvor Rosvold ble funnet, skal være brukt til organiserte opplevelsesturer og aktiviteter som klippehopp, klatring i fossen, og klatring i grotter.