KRISTIANSAND: — Vi fikk telefon fra et vitne som så mannen gjøre ulike bevegelser midt i veibanen. Vitnet fortalte at mannen ikke så beruset ut, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Da politiet kom fram til stedet, stod fortsatt mannen i veikrysset og messet på ridderlig vis.

«Den hellige gral»

For å hindre at mannen var til fare for trafikanter, kjørte patruljen 46-åringen hjem til boligen hans.

— Her fikk politibetjentene tilbud om å se «Den hellige gral», forteller Arnesen.

Etter å ha snakket med betjentene, lovte mannen at han fra nå av skulle nøye seg med å gjennomføre ritualer i sitt eget hjem.

— Vurderte politiet mannen som en psykiatrisk pasient?

— Nei, hadde betjentene gjort det, ville de gått videre med saken, understreker Arnesen.

Grallegender

Legenden om «Den hellige gral» ble allemannseie da forfatteren Dan Brown kom ut med bestselgerboka «Da Vinci-koden» i 2003. I boken omtales gralen som en person, nemlig Maria Magdalena.

Boken setter spørsmålstegn ved bibelens fremstilling av Jesus, og mener Messias var gift med Magdalena, og sammen fikk de et kjærlighetsbarn. Konspirasjonsteorien kommer også fram i boken «Hellig blod, hellig gral» fra 1982. Kristen mytologi hevder gralen var kalken som Jesus brukte ved den siste nattverd. Ifølge flere grallegender sies det også at Tempelridderordenen var satt til å bevokte den godt bevarte hemmeligheten.

I 1975 lagde komikerne i Monty Python filmen «Monty Python og ridderne av det runde bord». I filmen er Kong Arthur på jakt etter «Den hellige gral», men med svært lavt budsjett.

Kilde: Wikipedia