— Dette vil si at alle kan gå inn i en butikk, fylle lommene og kaste det fra seg ved utgangsdøren hvis man blir tatt, sier stasjonssjef ved Hydro Texaco Øvrebyen, Jan Arild Velle, til Lindesnes Avis.

Stasjonsmedarbeider Merete Veamyhr var på jobb da en ung mann forsøkte å stjele en klokke til hundre kroner fra bensinstasjonen.

Veamyhr ble med ett mistenksom på mannen og reagerte på at han ble stående lenge ved klokkene.

Puttet klokken i ermet

  • Idet han gikk mot døren syns jeg at jeg så han puttet noe i ermet, forteller Veamyhr til Lindesnes Avis.

Men da mannen så politiet på utsiden av bensinstasjonen kom mannen imidlertid på andre tanker. Han valgte da å legge fra seg klokken i en hylle.

Veamyhr sprang da ut og fortalte politiet at mannen hadde forsøkt å naske inne på bensinstasjonen.

Mannen innrømmet deretter overfor politiet at han hadde forsøkt å stjele. Veamyhr valgte å anmelde forholdet, men fikk siden brev fra politiet om at saken var henlagt.

Ikke straffbart å forsøke

Årsaken til henleggelsen var ifølge politiet "bevisets stilling", og i et senere brev heter det at "dersom han var på forsøksstadiet er dette et forsøk på naskeri - som ikke er straffbart".

Både Veamyhr og Velle mener at grensen for hva som er straffbart burde vært lavere og at mangel på straff i slike tilfeller er alt annet enn heldig.

— Hvilke signaler gir dette til dem som stjeler? Grensen burde være når noen putter noe i lommen, eller når noen har tatt noe de ikke har tenkt å betale for, mener Veamyhr.

Hva mener du? Si din mening!