SØGNE: — Det skjedde i natt. Mer vet jeg ikke. Vi kjører nå en backup for å få opp siden igjen, sier ansvarlig redaktør i Budstikka, Roar Osmundsen.

Det var ansatte som oppdaget feilen da de kom på jobb mandag morgen. Hackerne hadde tatt seg inn på en database, og lagt ut en logo og egne kallenavn på hver artikkel på forsiden.

Sikkerhetshull

Nettstedet, som drives av Budstikka og Radio Søgne, ble mandag morgen tatt ned i påvente av at de driftsansvarlige hos Agdernett skulle få ryddet opp.

— Siden har et sikkerhetshull som gjør at den er mer utsatt enn andre nettaviser. Jeg har flere ganger vært i kontakt med eierne for å få fikset dette, sier Endre Ottem i Agdernett.

Etter nattens angrep lover han imidlertid at nettstedet skal bli sikrere.

— Vi skal nå få tettet de mest åpenbare feilene, og lage sikrere pålogging, sier Ottem.

Anmeldelse ikke vurdert

Også ansvarlig redaktør ser behovet for en sikrere løsning.

— Den har tydeligvis ikke vært god nok. Vi må sørge for at det ikke skjer igjen. Sikkerhetsnivået har ikke vært skyhøyt, men skulle være høyt nok til at folk ikke skulle komme seg inn. Men når noen klarer å hacke Pentagon, må de også klare å hacke oss, sier Osmundsen.

Etter det fvn.no kjenner til har personene bak signaturen som ble lagt igjen på «Søgne i dag» tidligere hacket en rekke utenlandske nettsteder. Hacking er ulovlig, men Budstikka og Radio Søgne har foreløpig ikke vurdert om de vil anmelde forholdet. Hackingen førte ikke til andre skader enn at nettstedet ikke blir oppdatert før tidligst mandag ettermiddag.

— Vi har ikke diskutert en eventuell anmeldelse ennå, sier Osmundsen.