VENNESLA: — Jeg har ikke sans for det, og dessuten må det være nok bedehus og kirker i bygda vår nå, sier næringssjef Halvor Rismyhr i Vennesla kommune.

Han ber menigheten finne seg en tomt som ikke er satt av til næring. Rismyhr sier han har avvist ti bedrifter det siste året, fordi det er mangel på næringsarealer i bygda.

— Det dreier seg om 50 arbeidsplasser som heller havner i Sørlandsparken, sier han.

— Det er ikke noe menighetsbygg vi søker om å få bygge. Det er mer snakk om et aktivitetshus. Noe av det som blir viktig fremover er steder der folk kan komme og være sammen, sier Per Inge Førde, pastor i OKS Vennesla.

Han var tidligere aktiv i Vennesla Frikirke, men var for fire år siden med på å starte OKS Vennesla, en menighet som ligger under Oslo Kristne Senter.

Menighetens drøm er et aktivitetshus ved Måneglytt i Vennesla. Her ligger en næringstomt som lenge har stått ubrukt. I et brev til kommunen skriver menigheten at bygget kan romme blant annet volleyballhall, øvingsrom, scene, skatepark, scene og kafé, i tillegg til menighetens aktiviteter.

INKLUDERING.

«Vi ønsker ikke å være en menighet som driver med evangelisering,» skriver menigheten i brevet til kommunen.

Per Inge Førde sier at de heller ønsker å drive med inkludering av mennesker i Vennesla.

— Folk som går i en menighet kan være en veldig ressurs for bygda, og så får folk heller tro på det de vil, sier han.

Derfor vil menigheten sette opp nybygget sitt der det bor mange mennesker.

— Området er ideelt. Det ligger sentralt i forhold til mange byggefelt og kan derfor lett bli en naturlig del av hverdagen til folk, sier Førde.

Menigheten har allerede skrevet en intensjonsavtale med eier Einar Dale om kjøp av tomten. Problemet er at den er regulert til industri. Menigheten har allerede fått beskjed fra kommunen om at hvis de skal få bygge, må de gå til politikerne i bygg- og miljøutvalget og få omregulert eiendommen. Den er i dag regulert til industri. Det akter OKS Vennesla også å gjøre.

— Foreløpig er vi ikke så veldig konkrete i planene. Vi må først vite om det er noen vilje fra kommunens side, sier Per Inge Førde.

SKEPSIS.

Det blir derfor opp til politikerne i Vennesla om de ønsker at menigheten skal få etablere et aktivitetsbygg i industriområdet.

— Det har jo vært strid om det tidligere, sier Bjørn Trygve Nordhagen (Ap), leder i bygg- og miljøutvalget i Vennesla kommune.

Menighetsbygg på industriområder har nemlig skapt bråk i bygda før. Pinsemenigheten Filadelfia fikk sette opp sitt bygg i et industriområde, men motstanden var stor.

Nordhagen vil ikke gi noe klart ja eller nei til menigheten nå.

— Jeg skal ikke avvise det helt, men jeg er litt skeptisk til å bruke et industriområde på denne måten, sier han.