Foto: Jon Anders Møllen

KRISTIANSAND: — Jeg skjønner ikke hva som skjer oppi hodene på de som gjør sånt. Det er så totalt unødvendig, raser Velke, når Fædrelandsvennen møter henne på vei hjem.

Etter at Oddernestunnelen ble ferdigstilt for en tid tilbake ble det satt opp støyskjerming i glass langs Torridalsveien, som går over tunnelmunningen. Ikke lenge etter at veggene ble satt opp var pøblene i gang med å ødelegge støyskjermingen. I løpet av den siste måneden har det blitt knust 16 glass langs en strekning på 100-150 meter.

— Det er så forferdelig synd. Det var jo blitt så fint her. Nå ender det vel opp med at det ikke blir satt opp nye glass fordi det er for dyrt. Så får vi et dårligere alternativ, frykter Velke.

Fædrelandsvennen har vært i kontakt med flere beboere langs Torridalsveien. Ifølge naboene skjer hærverket på nattestid i helgene. En av naboene Fædrelandsvennen møtte hadde også tatt pøbler på fersken uten at det har hjulpet.

John Sveinall i Statens vegvesen sier nye ruter vil bli satt opp så fort som mulig for å forebygge mer knusing. Ifølge Sveinall viser erfaring at hærverk skjer oftere dersom et område ikke vedlikeholdes jevnlig.

— Hvis man ikke har et godt system for vedlikehold baller det gjerne på seg. Vi vil derfor jobbe med å få en mer jevnlig inspeksjon av slike støyskjermer, sier Sveinall.

Han opplyser at glassene i støyskjermeingen trolig koster omkring 3-5000 kroner per stykk, i likhet med glass i busskur. Dermed vil reparsjonen langs Torridalsveien fort koste 50-80.000 kroner.

— Jeg synes folk bør tenke gjennom sin rolle som forbilde i forhold til det å ha et ryddig nærmiljø. Hvis alle tar ansvar og tilkjennegir overfor andre at de ikke aksepterer hærverk, så bidrar man til en renere og flottere by, hevder Sveinall.