KVINESDAL: — Nå går jeg her og griner for meg selv, sier kvindølen til fvn.no. Og det med god grunn.

Rekordanlegg I 2007 ble det nå stjålne anlegget kåret til Norges høystspillende bilstereo. Og for litt over en måned siden fikk Rennestraum andreplass i Europamesterskapet i desibel med sin Renault Laguna. Det ekstreme anlegget leverer nemlig 141 desibel når volumknottet dreies helt til høyre.

Til daglig driver 22-åringen et bilstereo-firma i Kvinesdal.

Anlegget har en nypris på 150.000 kroner, og veier omkring 150 kilo. Så tyvene har svettet godt for å få med seg anlegget.

— Hunden min våknet i 02-tiden, men vi tenkte ikke noe mer over det. Kona mi dro på jobb i dag tidlig, men hun så ingen ting ettersom hun kjører en annen bil. Det var da jeg skulle ut å gå en tur med hunden at jeg så hva som hadde skjedd, sier Rennestraum.

LYKKELIGE DAGER: Her er Rennestraum fotografert i forbindelse med norgesrekorden i høytspillende bilanlegg. Mye ødelagt Tyvene har forsøkt å dirke opp flere av dørene uten hell. Dermed har de knust den ene frontruta, brekt opp en bakdør og revet løs anlegget. Flere av stereoelementene var skrudd fast i bilrammen.

— Det står igjen kun en høytaler, en dynamo og tre batterier. Disse var boltet så godt fast at de ikke har fått de med seg. Dessuten veier hver av batteriene 35 kilo, sier Rennestraum, som ikke tror det er profesjonelle som står bak;

— Profesjonelle ville ha tatt ut anlegget på en helt annen måte. Her har de brukt muskelkraft, ødelagt masse og brekt ut anlegget.

Anlegget var ifølge bileieren forsikret på høyeste nivå. Men ettersom det å ha rådyre anlegg i bilen er en stor risikosport, får 22-åringen trolig bare 20.000 kroner igjen på forsikringen.

Anmeldt Forholdet er anmeldt, men kvindølen har liten tro på at han noen gang får se anlegget igjen.

— Politiet gjør så godt de kan, men sannsynligheten for at jeg får det igjen, er lik null, mener Rennestraum.

I tillegg til anlegget som er stjålet, tror 22-åringen det må gjøres reparasjoner på bilen for mellom 20.000 og 30.000 kroner.

Rennestraum har via bekjente fått tilgang til overvåkningskamera fra forretninger i området. Men så langt har han få spor å overlevere politiet.

— En politimann forsøkte å ta fingeravtrykk på bilen, men med frost på karosseriet, var det stort sett ikke mulig, sier Rennestraum.

RIBBET: Tyvene har tatt for seg i bilen til Espen Rennestraum.