BYKLE: — Jeg må kanskje si opp ansatte siden vi ikke kan skaffe bolig til dem, sier medeier i Furumo Kafé på Hovden, Anette Pedersen.

Selv har hun bodd i ei familiehytte i to år siden det ikke har lyktes henne å få tak i verken bolig eller byggetomt. Også en av de ansatte bor i denne hytta. - Uholdbart i lengden, sier Pedersen.

Anette Pedersen søkte på en av 25 tomter som nylig var lyst ledig i Røyrvikåsen på Hovden. Det var 50 søkere til disse, men hun tapte.

— Synes som om det var grønne og røde lodd her, sier hun oppgitt. Taperloddene var rødmerket, føler hun. Hun finner det merkelig at hun som førstegangsetablerer ikke nådde opp.

Konsulent Tallak Bjørnarå sier at Pedersen ikke ble urettferdig behandlet i loddtrekningen.

— Selv om folk har hatt bolig i Bykle tidligere, er de med i loddtrekningen om de ikke har noen på loddtrekningstidspunktet, sier han.

Både Bjørnarå og Bykle-ordfører Kay Jeiskelid medgir imidlertid at den store interessen for å bosette seg på Hovden er en utfordring. Derfor planlegges både nye boligfelt og et borettslag på Hovden. I borettslaget blir det i første omgang nær 20 leiligheter. Byggestart blir til våren. JOHS. BJØRKELI