KRISTIANSAND: – Min klient anker på grunn av den belastningen og stigmatiseringen som følger med å ha en barnemishandlingsdom på seg, sier den 24 år gamle mannens advokat, Tore Øydne.

– Min klient anker fordi vi er uenig med definisjonen av mishandling som retten har brukt, sier kvinnens advokat Marte Svarstad Brodtkorb.

Den 24 år gamle mannen og hans 28 år gamle samboer ble for en uke siden dømt i Kristiansand tingrett for å ha mishandlet kvinnens baby.

De ble blant annet dømt for å ha presset en pute over barnets ansikt for å få henne til å slutte å gråte, for å tvangsmate henne og å sprøyte vann ned i halsen på henne for å stoppe gråt. Retten legger til grunn at det var mannen som var den mest aktive i mishandlingen av barnet.

– Han har erkjent at en del av barneoppdragelsen var hard, men mener ikke det har sånn omfang og karakter at det kan karakteriseres som barnemishandling. Han benekter en del forhold som retten finner bevist, sier Øydne.

Han legger til at det ikke i første rekke er straffeutmålingen som ligger bak anken.

– Straffen er i henhold til rettspraksis, men det vil være bra for dem å få belyst saken på nytt. En del av forholdene var vanskelig bevist, sier Øydne.