MANDAL: I retten i Mandal tirsdag forklarte 17-åringen at han fikk panikk da 19-åringen gikk til angrep på kameraten hans.

Hendelsen fant sted natt til 24. mars i år da en gjeng på fire møttes noen hundre meter bak kirka opp mot Frøysland. Det er høyst uklart hvorfor de møttes en slik vinternatt. Ifølge han som ble stukket ned var det for å få klarhet i om hans bror brukte narkotika, mens kameraten til tiltalte sa det var for å snakke om noen penger.

Tumulter

I alle fall brøt tumultene ut så godt som med en gang de møttes. Tiltaltes kamerat og fornærmede gjøv løs på hverandre etter et kort munnhuggeri.

— Jeg fikk panikk og stakk han som angrep kompisen min, forklarte tiltalte som nå er blitt 18 år i retten.

Han sa at han ikke var klar over at han hadde trukket fruktkniven og heller ikke at han hadde stukket. I følge tiltalte ble han først klar over hva han hadde gjort dagen etter.

Selv ble han angrepet etter stikket av den fjerde personen tilstede, og han mistet kniven.

Måtte vente på hjelp

Fornærmede i saken forklarte at han ble stukket i hele knivens lengde.

— Jeg kjente hans hånd helt inn i ryggen, sa mannen som nå er blitt 20 år.

Han måtte vente 20 minutter på hjelp, ambulansepersonellet våget ikke komme til stedet i frykt for selv å bli angrepet. Til slutt kom politiet som tok ham til legevakta der han ble sendt rett til sykehuset. Han hadde mistet så mye blod at det ved ankomst til sykehuset var fare for livet hans.

— I etterkant har jeg plager med å bære tungt og ligge på siden, men har det ellers greit, sa han i retten.

Dom faller senere.