Se bildeserie fra toghavariet her!

VENNESLA: Rundt 200 passasjerene som har sittet inne i toget i tunnelen ved Vennesla stasjon, etter at strømkabelen ble revet av, fraktes ned til Kristiansand.

Etter det fvn.no forstår har det vært problemer med lufttilførselen inne i toget, som stod inne i tunnelen. Årsaken var at strømkabelen var revet ned, og da stopper vifteanlegget.

— Heldigvis at de ble sittende i tunnelen, for når strømmen går, går aircondition-anlegget også, og det hadde blitt varmt å sitte i toget med dette været, sier Arvid Bårdstu, infovakt i Jernbaneverket.

Det var noen få hundre meter sør for Vennesla stasjon, like før Abel tunnel, uhellet skjedde. Ingen personer skal være skadet.

Et øyenvitne fvn.no har snakket med stod bare 50 meter fra jernbanen da toget suste forbi

— Jeg hørte noen kraftige smell og så at strømavtageren på taket var ute av stilling. Den rev i stykker festene som bærer ledningen, kjøreledningen falt ned på jorda, det oppstod trolig en kortslutning som førte til en liten brann, forteller øyenitnet Knut Bakken til fvn.no.

— Sørlandsbanen er nå stengt for all trafikk forbi Vennesla. Ettersom strømkabelen med 16.000 volt er revet ned, er prosedyren at både passasjerer og ansatte blir værende i toget inntil Jernbaneverket har fått klarert området, sier informasjonssjef Preben Colstrup i NSB til fvn.no.

Det vil trolig ta flere timer før kabelen kan bli reparert, men Arvid Bårdstu, infovakt i Jernbaneverket tør overfor fvn.no ikke anslå hvor lang tid det vil ta. Dette er altså kabelen som gir strøm til toget, dermed vil det ikke være togtrafikk mellom Kristiansand og Oslo før kabelen er reparert.

— Først må vi tømme toget for folk, så må vi trekke det bort, så kan vi sette i gang reparasjonen av kabelen, sier Bårdstu. Han sier at Jernbaneverket har sendt folk til stedet. Disse skal jorde kjøreledningen slik at folk kan komme seg ut av toget. Så sendes det en revisjonsvogn med kran på taket, som kan reparere ledningen.

— Neste tog skal ikke gå til Oslo før klokken 15, så vi har litt tid på å bli ferdige, sier Bårdstu. Han forteller at uhell som dette skjer fra tid til annen.

Toget som stanset skulle videre til Stavanger. I stedet ble det satt opp et ekstra togsett fra Kristiansand som kjørte til Stavanger bare litt forsinket i forhold til planen.

Passasjerene som sitter i toget på Vennesla vil bli fraktet videre med buss.

fvn.no kommer tilbake med mer.